Vlada Srbije odlučila: Mirjana Čizmarov na čelu Direktorata civilnog vazduhoplovstva još pet godina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na poziciju direktora DCV imenovana je prvi put 2014. godine, a prethodno je u Direktoratu bila direktor Sektora za pravne i opšte poslove, specijalni savetnik generalnog direktora i direktor Direkcije za planiranje i razvoj, kao i vršilac dužnosti zamenika direktora

Foto: Instagram/Direktorat civilnog vazduhoplovstva

Vlada Republike Srbije na sednici održanoj u petak 18. oktobra donela je odluku o imenovanju Mirjane Čizmarov za, kako stoji u rešenju koje je potpisao premijer Miloš Vučević, “direktora Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije od 1. novembra 2024. godine na pet godina”.

Javni konkurs za mesto direktora DCV raspisan je u avgustu, a 19. septembra DCV je obavestio da će se “izborni postupak za popunjavanje radnog mesta direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije” sprovesti za prijave dva kandidata. Po sprovođenju postupka, državi kao osnivaču je “podnet predlog najbolje rangiranog kandidata koji je u izbornom postupku postigao najbolji rezultat prema prosečnoj oceni”, a Vlada Srbije je potvrdila izbor Čizmarov prošli petak.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Mirjana Čizmarov je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 2002. do 2005. godine bila je pomoćnik ministra za saobraćaj i jedan od učesnika radne grupe u formiranju Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA).

Na poziciju direktora DCV imenovana je prvi put 2014. godine, a prethodno je od 2006. godine u Direktoratu bila direktor Sektora za pravne i opšte poslove, specijalni savetnik generalnog direktora za CRCO (EUROCONTROL) i direktor Direkcije za planiranje i razvoj, kao i vršilac dužnosti zamenika direktora.

Čizmarov je birana dva puta u dvogodišnjem mandatu za potpredsednicu Privremenog saveta Eurocontrola, za članicu borda JAA TO (Joint Aviation Authority Training Organization), kao i za tzv. focal point u oblasti razvoja sistema bespilotnih vazduhoplova u Koordinacionom komitetu ECAC (European Civil Aviation Conference).

Ovo joj je treći mandat na mestu prve osobe srpskog civilnog vazduhoplovstva.

(Aero.rs)