Vazduhoplovna Akademija upisuje studente kontrole leta, inženjera vazdušnog saobraćaja ili mašinstva

Vreme čitanja: oko 2 min.

Budući studenti Vazduhoplovne akademije do 21. juna do 16 časova imaju vremena da odnesu dokumentaciju potrebnu za prijavu

shutterstock.com

Vazduhoplovna akademija otvorila je dodatnu prijavu za upis studenata na prvu godinu osnovnih strukovnih studija školske 2024/2025. godine, studijski program Kontrola letenja na kom ima mesta za devet studenata na budžetu. 

Istovremeno, Vazduhoplovna akademija otvorila je i dodatne prijave za upis studenata na studijske programe Vazduhoplovno mašinstvo i Vazdušni saobraćaj

Ova obrazovna ustanova će na program Vazduhoplovno mašinstvo primiti sedam studenata na budžetu i 17 samofinansirajućih, dok će studijski program Vazduhoplovni saobraćaj moći da primi dva studenta na budžetu i 20 studenata koji plaćaju školarinu.

Vazduhoplovna akademija

Pravo na prijavu na konkurs za upis na sva tri studijska programa imaju kandidati koji imaju srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju, svih struka – profila, odnosno lice kome je nostrifikovana diploma o završenom srednjem obrazovanju.

Državljani Republike Srbije koji su srednju školu završili u inostranstvu prilažu originalno rešenje o nostrifikaciji školskih svedočanstava, tj. srednjoškolske diplome stečene u inostranstvu koje je izdao nadležni organ.

Foto: Vazduhoplovna akademija

Budući studenti na konkurs podnose sledeću dokumentaciju: 

  • Diplomu o položenom završnom odnosno maturskom ispitu;
  • Svedočanstva svih razreda završene srednje škole (za kandidate koji su završili četvorogodišnje školovanje), odnosno, svedočanstva završenih razreda i overen prepis ocena sa polugodišta četvrtog razreda (za kandidate koji do kraja juna 2024. godine završavaju četvrti razred srednje škole);
  • Očitana lična karta ili fotokopija lične karte (koja sadrži sve podatke);
  • Izvod iz matične knjige rođenih;
  • Uverenje o državljanstvu (da nije starije od šest meseci);
  • Uverenje nadležnog MUP da kandidat nije krivično osuđivan (uverenje ne starije od šest meseci). Napomena: Ukoliko kandidat do isteka roka za prijavljivanje ne pribavi predmetno uverenje, kandidat je dužan da preda Potvrdu o predatom zahtevu za izdavanje uverenja. Potvrda mora biti izdata u okviru roka za prijavljivanje;
  • Dokaz o uplati naknade za polaganje prijemnog ispita, na žiro račun Visoke škole strukovnih studija Vazduhoplovna akademija, broj: 840-2120666-69 (poziv na broj 742), u iznosu od 6.000,00 dinara.

Dokumentacija se predaje lično u prostorijama Studentske službe u Visokoj školi strukovnih studija Vazduhoplovna  akademija, Bulevar Vojvode Bojovića 2, Beograd.

Budući studenti mogu da podnesu svoju dokumentaciju do 21. juna u periodu od 10 do 16 časova. 

Više informacija o uslovima upisa možete pronaći na stranici Vazduhoplovne akademije.

(Aero.rs)