• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

VIDEO: Dojava o bombi, policija ulazi u avion i hapsi putnika

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako nalažu bezbednosne procedure, avion je nakon sletanja bio parkiran na udaljenoj poziciji daleko od terminala i ključne aerodromske infrastrukture

  • 0
American Airlines, avion, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Da lažne dojave o bombama nisu šala i da se takvo delo može oštro sankcionisati pokazuje primer putnika na letu American Airlinesa koji je uz pomoć svog Apple uređaja prijavio bombu u avionu. Tridesetpetogodišnji Kejt Dajmer je prošlog oktobra na letu AA928 između Dalasa (DFV) i Albukerkija (ABQ) putem Airdropa, platforme za anonimno deljenje sadržaja između Apple korisnika, poslao poruku da će razneti avion eksplozivnom napravom.

Kako se ni jedna pretnja u vazdušnom saobraćaju ne može ignorisati, avion je obavio hitno sletanje u Albukerkiju gde ga je dočekala jedinica aerodromske policije.

Na snimku koji je tek nedavno objavljen na Jutjub kanalu Cops & Cons se može videti akcija hapšenja problematičnog putnika na prošlogodišnjem letu American Airlinesa.

Kako nalažu bezbednosne procedure, avion je nakon sletanja parkira na udaljenu poziciju daleko od terminala i ključne aerodromske infrastrukture. Odmah nakon povezivanja avionskih stepenica sa Americanovim Boeingom 737, policija je ušla u avion i naredila putnicima da stave ruke iznad glave.

U isto vreme policija je zatržila od Dajmera da ustane sa svog sedišta i preda se.

"Znamo da sedite na sedištu 17F," rekao je jedan policajac tražeći osumnjičenog.

On se predao i sa lisicama na rukama napustio avion.

Ostatak putnika je potom takođe izašao iz aviona, doduše bez lisica, kako bi policija mogla da pretrese avion. Eksplozivna naprava nije pronađena.

Kejt Dajmer se tereti za širenje lažnih informacija i prevaru, a ukoliko bude osuđen čeka ga petogodišnja kazna zatvora.

(Aero.rs/AŠ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>