• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velike ambicije Royal Air Maroca, planira flotu od 200 aviona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija Royal Air Maroc želi da do 2037. godine poveća broj putnika sa sadašnjih 7,3 miliona na čak 31,6 miliona, a plan je da se flota aviona poveća na 200 letelica

  • 0
royal air maroc PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Marokanska vlada je u utorak 11. jula saopštila da će podržati najnovije planove ekspanzije svog nacionalnog avio-prevoznika Royal Air Maroc (RAM) koji bi trebali da učine ovu kompaniju ključnim igračem na afričkom tržištu.

Prevoznik sa sedištem u Kazablanci želi da do 2037. godine poveća broj putnika sa sadašnjih 7,3 miliona na 31,6 miliona, a plan je da se za 14 godina u floti nađe 200 letelica. RAM trenutno koristi 30 Boeinga 737 u varijantama -800 i MAX 8 za kratke i srednje linije dok na dužim rutama saobraća 9 Boeinga 787 kao i 1 stari B767. Ostatak flote čine 6 ATR 72 i 4 Embraera E190.

Ambicioznu strategiju povećanja broja aviona i putnika bi trebala da prati i jednako ambiciozna mreža destinacija.

Kako prenosi portal Aviopress.rs, Royal Air Maroc želi da do 2027. godine pokrene linije za Mančester, Minhen, Cirih, Napulj, Tripoli, Ndžamenu, Abudžu, Najrobi, Johanezburg i Zelenortska ostrva. Dalji plan rasta predviđa povezivanje sa velikim evropskim gradovima među kojima su Dablin, Varšava, Berlin, Bukurešt, Budimpešta, Beč, Hamburg, Dizeldorf i drugi.

Kompanija ne može sama da finansira ekspanziju te sredstva za realizaciju iste traži od države. Marokanskoj vladi je nedavno prezentovan plan rasta do 2037. godine i od nje se traži kontinuirano finansiranje. Čini se da je vlada zainteresovana za dugoročnu strategiju nacionalne avio-kompanije jer je premijer Maroka Aziz Ahanuš prošlog utorka potpisao sporazum o budućem finansiranju Royal Air Maroca, prenosi Reuters.

(Aero.rs)

Video: Povratak u zlatno doba avijacije: Otkrivamo čari TWA hotela na najpoznatijem aerodromu u svetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>