• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bizarni incidenti učestali među oblacima: Putovanje avionom gubi na glamuroznosti, nekad bilo posebna avantura

Vreme čitanja: oko 3 min.

Davno je prošlo zlatno doba putničke avijacije, koje su krasili glamur, dobra zabava, lepo obučeni muškarci i žene. Bez namere da poredimo prošlost i sadašnjost, ili globalizujemo stvari, činjenica je da u poslednje vreme sve češće čitamo o bizarnim incidentima

  • 0
Avion, putovanja, sedišta u avionu Shutterstock

Polovinom 20. veka počelo je takozvano zlatno doba putničke avijacije. Bilo je to vreme glamura, dobre zabave, kada su muškarci oblačili odela i kravate, a žene nosile haljine, potpetice i blistavi nakit.

Tada je putovanje avionom predstavljalo posebnu avanturu, mesta za noge je bilo više nego dovoljno, služile su se cigarete, viski, a pojedine kompanije su organizovale i žive svirke na dužim letovima.

Ukoliko ste ljubitelj avijacije, ili nostalgičar, preporučujemo da pročitate reportažu o čuvenom TWA Hotelu, lociranom na Aerodromu Džon F. Kenedi (JFK), koji je osmišljen da vas vrati u "zlatno doba" putovanja od pre 60-70 godina.

Nije nam želja da poredimo prošlost i sadašnjost, ili globalizujemo stvari, ali je činjenica da u poslednje vreme čitamo o nesvakidašnjim, bizarnim incidentima.

Priče o najelegantnije odevenim stjuardesama ili preukusnom keteringu serviranom na porculanskim tanjirima i sa srebrnim escajgom, zamenile su vesti o verbalnim/fizičkim okršajima, pokušajima da se otvore vrata aviona (tokom leta), "nevidljivim" i neposlušnim putnicima. Da ne spominjemo nekadašnje aukcije umetničkih dela najpoznatijih slikara,organizovane u avionima JAT-a na 10.000 metara.

Ipak, dva slučaja se izdvajaju, posebno jer su pomenuta u brojnim inostranim medijima.

Tako je, nedavno, jedna žena uhvaćena kako vrši nuždu na podu aviona, tvrdeći da joj osoblje nije dozvolilo da koristi toalet tokom leta.

Incident je zabeležen u letelici američkog low-cost prevoznika Spirit Airlines. Dok žena urinira po podu stjuardesa u crno-žutoj uniformi je snima telefonom i poručuje da "pozdravi kameru".

S druge strane, putnica je besna i ponavlja kako je "nisu pustili u toalet, a ne može da se suzdrži".

Naravno da je video završio na društvenim mrežama i dok se pojedini zgražavaju drugi odmahuju rukom, valjda naviknuti na svakojake prizore u današnje vreme.

Još bizarniji slučaj zabeležen je na letu kompanije Air France (linija Pariz-Toronto). Okolnosti su sasvim drugačije, a putnik Habib Bata verovatno će dugo pamtiti šta mu se dogodilo.

Naime, čovek je putovao sa suprugom, a čim su seli na sedišta osetili su neprijatan miris, dok je itison pod nogama bio natopljen.

U prvi mah nije reagovao, jer su nosili svoje mačke u transporteru.

"Pomislio sam da su obavile nuždu, čak me malo bilo i sramota. Ustao sam da ih proverim, ali su bile čiste. Tada sam shvatio da je itison mokar i crven", kazao je Bata.

On je svoje iskustvo ilustrovao na Twitteru, tvrdeći da je obavestio stjuardesu, posle čega je ona navodno slegla ramenima i donela mu ubruse.

Pošto je reč o prekookeanskom letu, Bata se prethodno izuo, pa su mu i čarape bile natopljene.

"Čistio sam pola sata, dok mi osoblje nije dalo rukavice i još ubrusa. Usput, rekli su mi da je jedan od putnika na prethodnom letu krvario", rekao je Bata.

Struardesa je kasnije donela dva ćebeta da prebace preko itisona i dve flašice vode.

"Sedeli smo tako još sedam sati, udišući smrad", tvrdi Bata.

Francuski avio-prevoznik oglasio se povodom incidenta i naveo da je putniku na ranijem letu iz Pariza ka Bostonu bilo loše, pa su ga lekarske ekipe sačekale po sletanju.

Kompanija je potvrdila da je Bata zatekao krvav pod, kao i da su njegove lične stvari bile natopljene.

"Naše osoblje mu je pomoglo da očisti stvari, obezbeđujući mu odgovarajuću opremu poput rukavica i dezinfekcionih maramica", saopštio je Air France.

Prevoznik je istakao da putnike nisu mogli da premeste, jer su sva mesta bila popunjena.

"Pokrenuta je interna istraga kako bi se ustanovili svi detalji", navedeno je.

(Aero.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>