• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grad polupao Boeing 767 Delta Air Lines: Avion prinudno sleteo u Rim, nema povređenih

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posada je "veoma brzo" shvatila šta ih je snašlo, prijavila vanrednu situaciju kontroli leta i prekinula penjanje na visi od oko 7.000 metara (23.000 stopa) i bezbedno sletela u Rim na aerodrom Fjumićino (FCO) uprkos oštećenjima kojih su u potpunosti postali svesni verovatno tek po sletanju

  • 0
avioni, avio kompanija, Delta Airlines Results Tanjug/AP

Boeing 767-300 kompanije Delta Air Lines prinudno je sleteo u Rim pošto je iznenada uleteo u jake turbulencije i snažna oluju praćenu gradom koja je značajno oštetila letelicu.

Oštećenja su zabeležena na nosu aviona, trupu i krilima -  radarska kupola (radom) u potpunosti je unistena što nije ni za iznenađenje obzirom da je najiloženiji deo trupa aviona prema gradu na koji letilica "naleće" a pri tome je od mekanog materijala. Incident se dogodio ubrzo pošto je avion poleteo sa aerodroma Malpensa (MXP) nadomak Milana.

Rekonstrukcijom leta na osnovu javno dostupnih ADS-B podataka, može se zaključiti da je po poletanju sa piste 35R milanskog aerodroma avion bio u fazi penjanja kada je uleteo u gradonosne oblake. Posada je "veoma brzo" shvatila šta ih je snašlo, prijavila vanrednu situaciju kontroli leta i prekinula penjanje na visi od oko 7.000 metara (23.000 stopa) i bezbedno sletela u Rim na aerodrom Fjumićino (FCO) uprkos oštećenjima kojih su u potpunosti postali svesni verovatno tek po sletanju

Boing 767, Delta Foto: Flightrarar24

Oluja u koju je Deltin Boeing 767 uleteo opustošila je sever države, izazvala poplave, uz "grad veličine teniskih loptica", prenosi Mirror.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije letelice sa značajnim oštećenjima.

Probijen je nos Boeinga, a primetne su rupe na krilu i motoru. Odmah nakon sletanja, letelicu je pregledala služba za održavanje.

“Avion je bezbedno sleteo, a putnici su se iskrcali bez problema. Naš lokalni tim za održavanje pregledava letelicu”, saopštila je kompanija Delta Airlines.

(Aero.rs/SK/IS)

Video: Zastrašujući snimak superćelijske oluje koja je krenula prema Pančevu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>