• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Discover Airlines: Novi brend Luftanse

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najnoviji brend Lufthansa Group je avio kompanija specijalizovana za prevoz putnika ka turističkim destinacijama

  • 0

Discover Airlines najnoviiji je brend Lufthansa grupacije, poznate po svom šarenolikom portfoliu aviokompanija iz svih segmenata tržišta

Lufthansa Group  je u utorak 5. septembra objavila da će kompanija Eurowings Discover, koja je do sada letela uglavnom ka dalekim turističkim destinacijama, promeniti ime u Discover Airlines.

Naziv nije jedina stvar koju će kompanija promeniti. Prevoznik dobija potpuno novi brend sa novom šemom bojenja aviona, novim uniformama za posade i naravno novim logotipom koji treba da ga u potpunosti distancira od Eurowingsa.

Prvi avion u novim bojama Discovera je Airbus A320 (koga zanima D-AIUR, MSN6985, 7.5 godina star), a inauguralni let je obavljen juče na liniji između Frankfurta (FRA) i Palma de Majorke (PMI). Nove boje na nebu Evrope su pored Španaca imali priliku da vide i Dubrovčani jer je istog dana kompanija letela i za aerodrom u Čilipima (DBV).

Kompanija je najavila da će putničke kabine njenih aviona dobiti novi izgled do decembra ove godine. Farbanje aviona će trajati nešto duže i iz Discovera poručuju da će letelice dobiti novu šemu bojenja onog trenutka kada na red bude došlo njihovo osvežavanje farbe.

Mada leti pod novim imenom, kompanija će zadržati mrežu svog prethodnika Eurowings Discovera. Pored letova ka popularnim euromediteranskim letovalištima, Discover će se fokusirati na dugolinijski saobraćaj ka Severnoj Americi, Africi i Aziji.

Prevoznik ima velike planove za narednu godinu, kako za svoju flotu aviona tako i za mrežu destinacija. Discover Airlines je saopštio da će povećati flotu sa 22 na 28 aviona kao i da će obnoviti dugolinijski saobraćaj iz Minhena - svoje sekundarne baze.

Eurowings Discover Airbus A320 Foto: Shutterstock

Kao i Eurowings Discover, novi Discover Airlines je takozvani leisure carrier - odnosno avio-kompanija čija je glavna delatnost prevoz putnika ka turističkim destinacijama.

U Evropi postoji više takvih avio kompanija, a među najvećima su TUI Airways, Condor Airlines i SunExpress.

(Aero.rs/AŠ)

Video: St Martin - Princess Juliana Airport: Prelepa Marija "hvata" avione

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>