• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlasnica deportovana, pas pobegao i skrivao se na aerodromu: Maia pronađena posle tri nedelje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pronalazaču psa je ponuđena nagrada od 1.000 dolara

  • 0
Pas aerodrom Foto: Shutterstock

Pas Maia pronađena je u subotu 9. septembra na aerodromu Hartsfild Džekson u Atlanti (ATL) nakon nedelja skrivanja u najprometnijem vazdušnom čvorištu SAD. Njen nestanak je potresao mnoge ljubitelje pasa koji su je tražili skoro mesec dana.

Šestogodišnja Maia je 18. avgusta doputovala iz Dominikanske Republike na letu Delta Air Linesa. Njena saputnica, odnosno vlasnica Paula Rodriguez je trebala da nastavi svoje putovanje ka San Francisku (SFO) ali joj granična policija nije dozvolila ulazak u SAD.

Ona je sutradan deportovana nazad za Dominikansku Republiku ali su malu Maiu radnici na aerodromu zaboravili da ukrcaju u avion.

Nakon što se vratila kući Paula Rodriguez je saznala da je Maia ostala u Atlanti, a Delta joj je zbog gubitka ljubimca ponudila komepnzaciju od 1.800 dolara. Ona ipak nije bila spremna da odustane od svog psa te je zajedno sa prijateljima i ljubiteljima životinja iz Atlante odlučila da pronđe Maiu.

Putem internet kampanje je prikupljeno oko 6.000 dolara za flajere i postere koji su raspoređeni u okolini aerodroma. Pronalazaču psa je ponuđena nagrada od 1.000 dolara.

Pauli Rodriguez je 9. septembra javljeno da je Maia pronađena. Aerodromski radnici su uočili Maiu u blizini teretnih skladišta, a ona je uprkos celoj situaciji pronađena u dobrom stanju, saopštio je aerodrom Hartsfild Džekson.

Iz Delte su poručili da rade na tome da se Maia vrati svojoj vlasnici.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Aero.rs u balonu: Kruševačka Kapadokija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>