• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Boeing 777 "pokupio" balone pri sletanju, jedan uleteo u motor aviona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Piloti na letu KL791 iz Amsterdama prijavili su kontroli letenja da su udarili najmanje tri balona od kojih je jedan uleteo pravo u desni motor aviona

  • 0
KLM B777   Boeing 777-200 of KLM Royal Dutch Airlines landing at Schiphol international airport Shutterstock

Sirokotrupni prekookeanski avion Boeing 777-300ER aviokompanije KLM "pokupio" je prilikom sletanja na aerodrom u Sao Paolu (GRU) u Brazilu "najmanje tri balona" neutvrđene veličine i porekla.

Piloti na letu KL791 iz Amsterdama prijavili su kontroli letenja da su "udarili najmanje tri balona od kojih je jedan uleteo pravo u desni motor aviona (motor br 2)" u ponedeljak (18. 9. 2023.) u večernjim časovima.

U poruci se može čuti da se incuident dogodio na visini od 500 stopa (oko 170 metara) i poslata je ne samo kao obavestenje za aerodrom o mogucem ostenju aviona, već i upozorenje za ostale avione na sletanje.

To se može čuti i u uzvratnoj radio komunikaciji jednog od pilota koji je u neverici pitao "KLM791, da li kazete da ste udarili balone?!"

Kako je to zvučalo, poslušajnte u snimku.

Avion je sleteo bez problema, ali je sasvim sigurno da mu sledi vanredni inspekcijski pregled - pogotovu motora - pre vraćanja u saobraćaj.

(Aero.rs/SI)

Video: RV i PVO Vojske Srbije na aeromitingu povodom 100 godina avijacije u Severnoj Makedoniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>