• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

British Airways: Nove uniforme nakon 20 godina

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poznati modni dizajner Osvald Boateng kreirao je nova odela za pilote, kabinsko osoblje, mehaničare i druge zaposlene

  • 0
Nove uniforme British Airwaysa Foto. British Airways

British Airways je u ponedeljak 2. oktobra i zvanično predstavio nove uniforme - prvi put nakon skoro 20 godina.

Nove uniforme za pilote, kabinsko osoblje, mehaničare i druge zaposlene osmislio je Osvald Boateng - britanski modni dizajner poreklom iz Gane.

Boateng je kreiranje započeo 2018. godine. Kako bi bolje razumeo potrebe British Airwaysa i njegovih zaposlenih, modni dizajner je proveo sate na britanskim aerodromima posmatrajući radnike avio-kompanije.

Nove uniforme za muškarce sastoje se iz tri dela, a zaposleni mogu da nose slim ili regular fit pantalone. Pripadnice lepšeg pola moći će da obuku nove haljine, suknje, pantalone ali i kombinezone - prve takve vrste u avio-industriji, tvrdi British Airways.

Imajući u vidu da u Velikoj Britaniji živi veliki broj stanovnika islamske veroispovesti, stjuardese će moći da nose i nove tunike i hidžabe.

Osvald Boateng se potrudio da Britishovim novim uniformama da unikatnu notu novim teksturama tekstila inspirisanim strujanjem vazduha preko aerodinamičnog profila krila.

Pre nego što je uniforme predstavio javnosti, British Airways je sproveo program testiranja u kojem je ispitivao kvalitet i izdržljivost odeće. Preko 1.500 zaposlenih u britanskoj nacionalnoj avio-kompaniji testiralo je uniforme u prethodnih šest meseci, prenosi Aero Time.

British Airways se potrudio da se testiranje sporvede daleko od očiju putnika i uvek znatiželjnih medija te su nove Boatenogve uniforme nosile isključivo posade na teretnim (cargo) letovima. Sa druge strane, nove mehaničarske kombinezone nosili su inženjeri u Mančesteru i Kotsvoldu jer bi oni na London Heathrowu gotovo sigurno bili primećeni.

Nove uniforme British Airwaysa British Airways
Uniforme Osvalda Boatenga nosiće više od 30.000 zaposlenih.

British Airways je poslednji put promenio uniforme 2004. godine i one se od tada nisu menjale. Dolaskom novih uniformi, stare će postati višak zbog čega će ih kompanija reciklirati ili donirati.

Zaposleni u British Airwaysu već su počeli da nose nove uniforme, a sudeći po komentarima i reakcijama na Facebook nalogu britanske avio-kompanije, novi stil pilota i stjuardesa se dopao većini putnika.

Aero.rs nezvanično saznaje da će još jedna avio-kompanija uskoro predstaviti nove unforme kabinskog osoblja.

Kao i u slučaju British Airways, pripreme za njihovo  predstavljanje koje su već u poodmakloj fazi obavljaju se daleko od očiju putnika i javnosti. Koliko smo mogli neformalno da saznamo, kabinsko osoblje veoma je zadovljano kako izgleda u novim odelima i jedva čekaju da se pojave pred putnicima u novom ruhu.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Otvorena nova poslovnica AirSerbia u TC "Galerija"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>