• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spor Montenegro Airlinesa i Air Montenegra: Kompanija u stečaju potražuje 25.500 evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Montenegro u žalbi navodi da izvršilac nije dostavio bilo kakav dokaz koji bi ukazivao na poslovni odnos između dve avio-kompanije

  • 0
Air Montenegro Salinger Igor

Bivša crnogorska avio-kompanija Montenegro Airlines koja se nalazi u stečaju zahteva od prevoznika To Montenegro (koja posluje pod brendom Air Montenegro) isplatu 25.500 evra na ime korišćenja njihove opreme.

Javni izvršitelj Vladimir Vujotić je krajem 2021. godine doneo rešenje o izvršenju po kojem je To Montenegro dužan da kompaniju u stečaju plati 25.533 evra zbog upotrebe njihovih vozila i opreme u junu i julu te godine.

Na pripremnom ročištu u Privrednom sudu u sredu 4. oktobra spor je odložen za kraj meseca kako bi se dveju stranama dala mogućnost da sporazumno reše problem, prenose Vijesti.

Pravni tim To Montenegra je nakon rešenja izvršitelja uložio žalbu koju je Privredi sud i usvojio. To Montenegro u žalbi navodi da izvršilac nije dostavio bilo kakav dokaz koji bi ukazivao na poslovni odnos između dve avio-kompanije i koji bi bio osnov za potraživanje, te da u fakturama Montenegro Airlinesa postoje nejasnoće.

Montenegro Airlines Salinger Igor
"U spornim fakturama nisu naznačene vrsta i obim obaveze, već je samo pobrojan cenovnik po vozilima dok nije navedeno kada je dužnik navodno koristio usluge, u kojem obimu i kako je poverilac došao do iznosa od 11,06 hiljada, odnosno 4,62 hiljade eura što sve ukazuje na nezakonitost pobijanog rešenja", navodi se u prigovoru To Montenegra.

Sa druge strane, kompanija Montenegro Airlines smatra žalbu neosnovanom, navodeči da je javni izvršitelj To Montenegru dostavio sve neophodne kopije.

Montenegro Airlines je prekinuo sve operacije u decembru 2020. godine, a njegov naslednik - To Montenegro - započeo je svoje prve letove u junu naredne godine. To Montenegro je brendiran kao Air Montenegro i danas u svojoj floti ima dva Embraera E195.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Blanik kup: Rekordan broj jedrilica nad Trstenikom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>