• 7

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vazdušna evakuacija: Specijalni let ASL9071 sa srpskim državljanima poleteo iz Tel Aviva ka Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sletanje na beogradski aerodrom se očekuje oko 01:30 posle ponoći

  • 7

TLV BEG Flightradar24.com
Repartrijacioni let nacionalnog avio prevoznika Air Serbia poleteo je u 23:40 (22:40 po beogradskom vremenu) iz Tel Aviva kao Beogradu i uputio se  ka Srbiji. Sletanje se očekuje oko 01:30 posle ponoći, polse pređenih 1900 kilometara.

Kao što je Aero.rs danas javio, za let je određen je avion Airbus A319 (YU-APF). Let u dolasku vodi se pod oznakom JU9071. Ovaj avion može da preveze do 144 putnika - zavisno od toga da li ima biznis klasu ili ne.

Prema informacijama koje dolaze iz Izraela, čini se da je popunjen do poslednjem mesta - zavisno od izvora, radi se od 132, preko "oko 140" do maksimalnih 144 državljana Srbije koji čekaju na povratak.

U Tel Aviv je otputovao i šef kabineta ministra spoljnih poslova Nikola Nedeljković, kako bi pomogao u evakuaciji državljana Srbije koji se od juče nalaze na aerodromu u Tel Avivu.

Prvi repatrijacioni let iz Izraela od početka najnovijeg oružanog sukoba obavljen je danas pre podne.

Air Serbia A319 Airbus Salinger Igor

Mnoge aviokompanije su otkazale letove ka Tel Avivu. Već u subotu pre podne 16% letova je otkazano ka Ben Gurion aerodromu, a 23% je kasnilo. Nemačka Lufthansa je drastično smanjila broj letova, kako je Telegraf.rs već pisao.

Najnoviji podaci iz Izraela pokazuju da su neke ili sve svoje letove otkazale i španska Iberia, British Airways, Virgin Atlantic, grčki Aegean, Austrian Airlines, holandski KLM, Air France, italijanski ITA Aiways, američki United Airlines, čak i teretni DHL

Air Serbia je najavila da će nastaviti da obavlja svoje redovne letove između Beograda i Tel Aviva obaviti repatrijacioni let iz Tel Aviva, u skladu sa planiranim redom letenja.

(Aero.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    8. oktobar 2023. | 22:58

    Svaka čast Srbiji, ostali kukavice.

  • Anonymus

    8. oktobar 2023. | 23:12

    Svi kompanije koje su otkazale letove - glupe, samo mi pametni - letimo....! Pošto karta, bila 300-400€, sad verovatno pojeftinila na X 10, valja prikazati profit...?? !!

  • Nena

    9. oktobar 2023. | 13:04

    A sto niste pokupili nišlije, jel oni nisu Srbi?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>