• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lufthansa i Ryanair kritikuju EU predlog za ukidanje subvencija na gorivo: Smislite nešto bolje!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evropska unija trenutno vodi debatu o svom zajedničkom stavu za novembarski klimatski samit COP28 u Dubaiju

  • 0
Boeing 737 Salinger Igor

Ukidanje subvencija za fosilna goriva u državama Evropske unije, koje se trenutno razmatra, moglo bi da se negativno odrazi na vazduhoplovnu industriju, pošto nema dostupnih alternativa mlaznom gorivu u velikom obimu, rekli su rukovodioci avio-kompanija za Finnancial Times (FT), prenosi Tanjug.

Evropska unija trenutno vodi debatu o svom zajedničkom stavu za novembarski klimatski samit COP28 u Dubaiju, a neke bogate zemlje, kao što je Holandija, predlažu da subvencije za fosilna goriva budu ukinute već 2025. godine.

Ovom predlogu se protive zemlje EU sa velikom industrijom fosilnih goriva kao što je Poljska, a one ne žele konkretan datum za ukidanje subvencija, prenosi portal oilprice.com

Direktori avio-kompanija, uključujući vodeće ljude nemačke Lufthansa i irskog Ryanair, su kritikovali plan da se odredi datum za prestanak subvencionisanja fosilnih goriva.

Poznat po svom britkom jeziku i javnim nastupima, izvršni direktor Ryanair Majkl O'Liri rekao je: "Dok ne budete imali neku pristupačnu alternativu koju možete da ponudite biračima i potrošačima širom Evrope, to će biti samo lepe ideje koje se neće ostvariti", navodi FT.

(Tanjug/Aero.rs)

Video: Najsavremeniji transporter za RViPVO: Airbus C295

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>