• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dan avijacije jugoistočne Evrope: Fokus na održivosti i regionalnoj saradnji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na ukupno četiri panela diskutovalo se o različitim oblastima industrije vazdušnog saobraćaja a posebna pažnja posvećena je vazdušnoj povezanosti zemalja i tržišta jugoistočne Evrope

  • 0

Danas je u Beogradu održana jednodnevna regionalna konferencija Aviation Day South East Europe, u organizaciji srpske nacionalne avio - kompanije Air Serbia i Međunarodnog udruženje vazdušnog saobraćaja (International Air Transport Association - IATA) uz podršku kompanije Sabre.

Aviation Day South East Europe ugostio je više od 150 predstavnika ključnih aktera avio-industrije i saobraćaja, uključujući vodeće osobe avio-kompanija i aerodroma, kao i vazduhoplovnih vlasti Srbije i regiona.

Aviation Day South East Europe Salinger Igor
Konferenciju je otvorila Mirjana Čizmarov, direktorka Direktorata Civilnog Vazduhoplovstva Republike Srbije, koja je tom prilikom  "istakla i pozdravila napore napore IATA u vezi sa sveobuhvatnim pitanjem održivosti".

Prvi 1:1 panel sa moderatorom konferencije imao je Jirži Marek, generalni direktor Air Serbia dok je uvodnu prezentaciju održao Ralf Švarcman, podpredsednik IATA za Evropu.

Na ukupno četiri panela diskutovalo se o različitim oblastima industrije vazdušnog saobraćaja a posebna pažnja posvećena je vazdušnoj povezanosti zemalja i tržišta jugoistočne Evrope.

U fokusu konferencije bila je međusobna umreženosti zemalja i avio-industrije, turizam kao važna karika koja povezuje, prekogranična saradnja i tokovi investicija, kao i poslovne i ekonomske mogućnosti u jugoistočnoj Evropi i izazovi sa kojima se avijacija susreće na globalnom nivou.

(Tanjug/Aero.rs/SI)

Video: MUP Srbije: Novi hangar Helikopterske jedinice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>