• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air France: Au revoir, Orly

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avio-kompanija navodi da je takvu odluku donela jer je promet na domaćim linijama sa aerodroma Orly za 40% u peiodu između 2019. i 2023. godine

  • 0
Orly airport Shutterstock

Francuska avio-kompanija Air France je odlučila je da obustavi sve operacije sa aerodroma Orli (ORY) u Prizu

Air France će od leta 2026. obavljati sve svoje domaće i međunarodne letove sa aerodroma Pariz-Šarl de Gol (CDG).

Izuzetak biće linije između Orlija i Korzike koje se obavljaju u sklopu ugovora o pružanju usluga na linijama od javnog značaja (PSO), navodi Aviopress.

Air France navodi da je takvu odluku donela jer je promet na domaćim linijama sa aerodroma Orly za 40% u peiodu između 2019. i 2023. godine.

Orly airport Shutterstock

Kompanija je saopštila da je smanjenje potražnje uzrokovano činjenicom da se putnici sve više opredeljuju za korišćenje železnice, makar kada su u pitanju putovanja ka drugim francuskim gradovima.

Er Frans će zbog ukidanja letova sa Orlija uvesti dodatne polaske na domaćim linijama iz svog glavnog, a uskoro i jedinog, pariskog čvorišta.

Er Fans-KLM grupa ostaće prisutna i na aerodromu Orli kroz letove svoje niskotarifne avio-kompanije Transavia.

Orli je je, pogotovu u istorijskom pamcenju sada već starije generacije žitelja Francuske bio i ostao sinonim za aerodrom.

Izgrađen 1932. godine kad drugi aerodrom pored Le Buržea, Orli je bio glavni pariski "prozor u svet" za stotine miliona Francuza i posetilaca Pariza do otvaranja novog aerodroma Šarl de Gol (CGD) 1974. godine

(Aero.rs/SI)

Video: MUP Srbije: Novi hangar Helikopterske jedinice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>