• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šilja, Patak Dača i Miki dobili krila: Pogledajte kako izgleda specijalni Dizni avion

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avion nosi ime Mickey’s Toontown Express i na svom prvom letu prevozio je decu i njihove roditelje u Dizni park

  • 1
Alaska Airlines Disney Mickey’s Toontown Express

Avio-kompanija Alaska Airlines prefarbala je jedan od svojih Boinga 737 u specijanu šemu bojenja inspirisanu legendarnim Diznijevim junacima.

Patak Dača, Miki Maus, Šilja i drugi likovi koji su obeležili detinjstva mnoge dece "dobili su krila" i lete širom Severne Amerika.

Boeing 737-800 registrovan kao N565AS poleteo je prvi put sa novom šemom bojenja u sredu 1. novembra iz Sijetla (SEA) ka Santa Ani (SNA) u Kaliforniji.

Avion nosi ime Mickey’s Toontown Express i na svom prvom letu, makar sa crtanim junacima, prevozio je decu i njihove roditelje iz hladnog Sijetla u Dizni Park blizu aerodroma Santa Ana.

Farbanje ovog aviona trajalo je 400 sati i obavljeno je u periodu od 20 dana, prenosi Aero Time.

Oslikavanje aviona crtanim junacima predstavlja nastavak saradnje Alaska Airlinesa i Diznija koji već 25 godina čine nebo iznad SAD šarenijim sa specijano ofarbanim letelicama.

Alaska Airlines je u prethodnim godinama svoje avione ukrašavala motivima drugih Dizni junaka i popularnih filmova.

Tako su putnici američke avio-kompanije imali ili još uvek imaju priliku da lete u avionima sa likovima Vudija, Baza Svetlosnog i drugih.

Jedan od najsvežijih "Dizni aviona" je i Boeing 737 N538AS inspirisan Milenijum falkonom iz Ratova zvezda.

Mnoge svetske avio-kompanije sarađuju sa produkcijskim kućama animiranih filmova i svoje avione farabaju u specijalne šeme bojenja.

Dok su u Severnoj Americi najprominentniji upravo avioni sa Dizni junacima, azijske avio-kompanije često biraju da na svojim letelicama prikazuju Hello Kitty i Pokémon karaktere.

Aero.rs je nedavno pisao i o jednom avionu u bojama Ratova zvezda koji je morao da obavi vanredno sletanje u Brazilu. Više o tome pročitajte u posebnoj vesti na našem sajtu.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Airbus Helicopters H145M MUP Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>