• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zastave Ujedinjenog Kraljevstva i Srbije iz kokpita Airbus A320neo: Kako je dočekan British Airways

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kabinsku posadu aviona na ovom letu sačinjavali su Iva Tasić, Emir Heco i Danijel Zadorozni, svo troje "iz naših krajeva"

  • 0

Prvi avion kompanije British Airways, Airbus A320neo na letu BA888 sleteo je nakon 13 godina sa londonskog aerodroma Hitrou (LHR) na aerodrom Nikola Tesla (BEG) u utorak 31. oktobra u 11:28 časova po lokalnom vremenu, kako je Aero.rs već pisao.

Do svoje pozicije na gejtu A5 beogradskog aerodroma, A320neo je dorulao ukrašen britanskom i srpskom zastavom, a nimalo slučajno, kabinsku posadu aviona na ovom letu sačinjavali su Iva Tasić, Emir Heco i Danijel Zadorozni, svo troje "iz naših krajeva".

Ove zime, avio-kompanija British Airways će između svojeg baznog Terminala 5 na londonskom aerodromu Hitrou i glavnog grada Srbije saobraćati tri puta nedeljno, utorkom, petkom i nedeljom.

U zajedničkom saopštenju, British Airways i Belgrade Airport naveli su da se"letovi obavljaju avionima tipa Airbus A320 i A321, a povratne karte su dostupne po ceni već od 122 EUR/105 GPB ili 1 EUR + 23.500 Avios-a, valute kluba lojalnosti avio-kompanije British Airways"

Ono što je primećeno, a što je u neformalnom razgovoru i potvrdio predstavnik British Airways, je da su na prvom letu iz Londona bilo dosta tzv. premium putnika, što i daje indikaciju na koji segment klijenata britanska kompanija računa na srpskom tržištu.

U saopštenju je navedena i izjava Nila Černofa, direktora za razvoj mreže i saradnju sa alijansama avio-kompanije British Airways koji je rekao da "putnike iz Britanije privlači istorija Beograda, noćni život i pogled na reku" kao i da se British "raduje se što će ugostiti poslovne, kao i putnike na turističkim putovanjima, te putnike koji posećuju porodicu i prijatelje.”

U ime domaćina, novi-stari let British Airways dočekao je Miodrag Mirković, izvršni direktor za komercijalne poslove kompanije Belgrade airport, kao i otpravnik poslova ambasade Ujedinjenog Kraljevstva Dominika Otvej.

Prisutnima se obratio i Emil Delibašev, regionalni komercijalni direktor britanske avio-kompanije.

Kako je sve to izgledalo u utorak na beogradskom aerodomu, pogladajte u video snimcima i foto galeriji, a Aero.rs čitaocima uskoro donosi detaljnu analizu kako je dolazak britanske avio-kompanije uticao na cene karata izmedju dva glavna grada, uz savete kako najpovoljnije da otputujete do Londona - i ne samo do njega.

Avio-kompanija British Airways je u prethodnom periodu obavljala letove za Beograd, u periodu od 1957. do 2010. godine, sa pauzama. Više o turbulentnoj istoriji letova na ovoj po svim parametrima jednoj od najznačajnijih avio-linija u Jugoslaviji i Srbiji, pročitajte na Aero.rs.

Video: Udruženje studenata BEOAVIA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>