• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aero.rs na Aviation Event 2023 u Beču: Održivost i oporavak avio-saobraćaja posle pandemije

Vreme čitanja: oko 1 min.

U glavnom gradu Austrije održava se konferencija posvećena problemima, izazovima i mogućnostima vezanim za vazdušni prevoz putnika i trasnport robe

  • 0

Međunarodni aerodrom u Beču ugostio je danas (9. novembra 2023.)  neke od vodećih imena vazdušnog saobraćaja u okviru konferencije koja je održava pod okriljem Aviation Event, jedne od, kako sami kažu, vodećih "platformi za medije i vazdušni saobraćaj" tog tipa u svetu

Među pozvanima i učesnicima ovog primarno networking događaja nalaze se predstavnci nacionalnih i privatnih avio-prevoznika, industrije, tur-operatori, izvršne i zakonodavne vlasti, koji su raspravljali oaktuelnim pitanjima aerodroma, avio-prevoznika i kompletne industrije vazdušnog saobraćaja.

Planirana su tri panela: Nova i rastuća tržišta u Centralnoj i Istočnoj Evropi, Infrastruktura i menadžment aerodroma i Mogućnosti i izazovi globalnog avio-tržišta.

Planirana su i tri predavanja o budućnosti low-cost prevoznika, održivosti na svetskom tržištu i ulozi avio-industrije na globalnom planu.

Među predavačima i gostima konferencije najavljeni su između ostalih i generalni direktor Međunarodnog saveta aerodroma Evrope (Airports Council International Europe - ACI) Olivier Jankovec, Jost Lamers generalni direktor Aerodroma Minhen, Čarls Šlumberger, vodeći ekspert za avio-transport u Svetskoj banci, Jonas Abrahamson, generalni direktor kompanije Swedavia AB, izvršni direktor Austrian Airlines-a Francesco Sciortino i mnogi drugi.

Na Aviation Event konferenciji učestvuje i Jirži Marek, generalni direktor srpskog nacionalnog avio-prevoznika Air Serbia. On imao "jedan na jedan" razgovor sa Andreasom Šulcom, novinarom specijalovanim za putovanja i vazdušni saobraćaj.

Predsedik odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobradžić učestvovao je na panelu o novim tržištima u centralnoj i istočnoj Evropi.

Konferenciju je otvorila državna sekretarka u austrijskoj vladi Klaudija Plakolm.

(Aero.rs/Marija Perišić/Aelsandar Bećić)

Video: Proslava 10 godina Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>