• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Etihad Airways: Povratak u region?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gotovo u isto vreme kad je postignut dogovor sa zvaničnim Beogradom o izlasku Etihada iz Air Srbije, čelnici kompanije razgovarali sa rukovodstvom aerodroma u Zagrebu i vladom Slovenije

  • 0
Etihad Airways Salinger Igor

Gotovo u isto vreme kad je kompanija Etihad Airways postigla dogovor sa Vladom Srbije o vraćanju poslednjih 16.6 odsto vlasništva u kompaniji Air Serbia, pojavila se vest da avio-prevoznik iz Abu Dabija razmišlja o povratku u region bivše Jugoslavije.

Tri godine prošlo je otkako je Etihad prekinuo obavljanje saobraćaja na ovim prostorima (sa izuzetkom udela u kompaniji iz Beograda). S druge strane, već drugu godinu za redom ovaj prevoznik obara rekorde u profitu i sprema se za veliku ekspanziju svoje flote i mreže letova.

Etihad bi do 2030 trebalo da duplira svoju flotu na 150 aviona i da tri puta uveća broj putnika, navodi Ex-Yu Aviation

U proteklom periodu ova avio-kompanija je prošla kroz detaljno restrukturiranje usled propale strategije investiranja u avio-prevoznike koji su u problemu širom sveta. Od nedavno kompanija se fokusira na kvalitetu usluga i predstavljanju novih ruta sa naglaskom na letove ka Evropi.

Etihad Airways Airbus A380-861 (A6-APH) Foto: Shutterstock/IanC66
Etihad je obavio razgovore sa čelnicima aerodroma u Zagrebu, ali i sa vladom Slovenije pokazujući interes za poslove u ovom regionu. Fokus bi ovaj put bio na sezonskim letovima ka aerodromima na obali mora, navodi portal.

Nedavno je ministar transporta i komunikacija Severne Makedonije Blagoj Bočvarski imao razgovore sa zvaničnicima Ujedinjenih Arapskih Emirata, tokom kojih je razgovarano o mogućnostima uvođenja linije između Skoplja i Abu Dabija. 

(Aero.rs/AB)

Video: British Airways u Beogradu posle trinaest godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>