• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Beba rođena u avionu Airbus A321: Aplauz za neplaniranog putnika Pegasus Airlines

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena je navodno počela da doživljava intenzivne porođajne bolove u trenutku kada je letačka posada Pegasusa obavljala pripreme za poletanje

  • 0

Pegasus Airlines Salinger Igor
Nedugo nakon ukrcavanja u avion turkse avio-kompanije Pegasus Airlinesa na aerodromu Sabiha Gokčen u Istanbulu (SAW), neimenovana žena je dobila trudove i pozvala pomoć. Malo koji putnik je tog dana mogao da pretpostavi da će svedočiti porođaju u samom avionu.

Nekom dramatični, nekom emotivni snimci iz letelice osvanuli su na internetu, a na njima se vidi  lekarska ekipa kako izlazi iz aviona posle porođaja pred očima zapanjenih ali i oduševljenih putnika. Nesvakidašnji događaj zabeležen je početkom meseca, a vazduhoplov Pegasus Airlinesa navodno je trebao da leti za francuski Marsej (MRS), prenosi New York Post.

Žena je navodno počela da doživljava intenzivne porođajne bolove i to sve u trenutku kada je posada Pegasusa obavljala pripreme za poletanje. Dok je čekala ekipu hitne pomoći posada je smestila putnicu u poslednji red aviona. Lekarski tim ubrzo je stigao na lice mesta i porodio je ženu.

Na snimku se vidi medicinska sestra koja nosi novorođenče u plavom ćebetu dok u isto vreme putnici skupljaju dečju odeću kao poklon majci. Na kraju se čuju uzvici i aplauz putnika koji su na taj način proslavili uzbudljiv i svakako nesvakidašnji događaj.

Beba je kasnije vozilom hitne pomoći prevezena u obližnju bolnicu gde joj se trenutno pruža neophodna nega.

Podaci servisa za praćenje letova FlightRadar24.com ukazuju da Pegasus Airlines svakodnevno leti između Istanbula i Marseja kao i da na ovoj liniji koristi Airbuse A321.

Porođaji u avionu nisu toliko retka pojava i svake godine poneka beba i njena mama osvanu na naslovnim stranama medija.

Jedna od takvih beba bio je i Jugoslav Todev, koji je dobio nadimak Jatko koji je, pogađate, došao na svet upravo u letelici Jugoslovenskog Aerotransporta (JAT). On je rođen  na letu iz Beograda za Sidnej 1978. godine, a nacionalna avio-kompanija SFRJ mu je tada za poklon dala vaučer za neograničeni broj putovanja.

On navodno svoj poklon nikada nije iskoristio što i ne čudi imajući u vidu da je JAT obustavio sve prekookeanske operacije sa početkom ratnih dejstava na prostoru SFRJ.

(Telegraf.rs/Aero.rs)

Video: Antonov Airlines An-124

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>