• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avion Air Serbia krenuo ka Skoplju, "obrnuo dva kruga" pa vraćen u Beograd

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avion je bezbedno sleteo na aerodrom Nikola Tesla u 15:51

  • 2
ATR72 500 Salinger Igor

Putnički avion ATR72 na letu JU162 danas popodne iz Beograda (BEG) za Skopje (SKP= let koji je trajao ukupno nešto više od dva časa završio je na - polaznom aerodromu, umesto na svojoj planiranoj destinaciji.

Razlog vraćanja aviona na aerodrom Nikola Tesla prema navodima medija je manji tehnički kvar.

Putnicma je navodno "saopšteno da kvar na avionu nije bio opasan i nije onemogućavao sletanje, ali bi avion ostao prizemljen u Skoplju, jer njegova popravka tamo ne bi bila brzo moguća, kao što je to slučaj u Beogradu", navodi list Danas.

ATR72-500 registarske oznake SE-DAT danske kompanije Danish Air Transport koji Air Serbia iznajmljuje u tzv. wet lease aranžmanu, odnosno kao kompletnu uslugu (avion, posadu, održavanje i osiguranje) poleteo je u 13:25 iz Beograda.

Prema javno dostupnim podacima servisa za praćenje letova Flightradar24.com, let to Skoplja tekao je uobičajeno ali ni jedan od dva prilaza aerodromu nisu nastavljeni ispod visine od oko 2.000 metara (6.000 stopa) i letilica se potom zaputila nazad ka Beogradu

Na Beogradski aerodrom avion je sleteo u 15:51 po lokalnom vremenu na pistu 30L, odnosno iz pravca jugoistoka, preko Avale.

U avionu su sva sedišta bila popunjena jer je veliki broj domaćih i stranih novinara ovim letom išao na samit OEBS-a koji se održava u Skoplju, navode Beogradski mediji

(Aero.rs)

Video: ATR72-600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>