• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avio-kompanija easyJet posle tri godine gubitaka ponovo posluje s profitom

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prihod kompanije je porastao za 42 odsto međugodišnje, pošto je easyJet podigao cene avio-karata i istovremeno povećao broj putnika za 19 odsto

  • 0
Easyjet Wikipedia/Alan Wilson

Britanska niskotarifna avio-kompanija easyJet (U2) saopštila je da njen godišnji profit pre oporezivanja za period do 30. septembra 2023. godine iznosi 455 miliona funti, odnosno 524,75 miliona evra.

Tako se easyJet posle tri godine vratio rastu, a u istom periodu lane je zabeležen gubitak od 178 miliona funti, navodi se u saopštenju na sajtu kompanije.

"Vidimo pozitivnu perspektivu za ovu godinu. Nedavna istraživanja potrošača pokazuju da oko tri četvrtine Britanaca planira da potroši više na odmor u odnosu na prošlu godinu", izjavio je izvršni direktor kompanije Džonah Lundgren.

Prihod kompanije je porastao za 42 odsto međugodišnje, pošto je easyJet podigao cene avio-karata i istovremeno povećao broj putnika za 19 odsto, čime je "postigao rekordne rezultate tokom leta 2023. godine uprkos visokim troškovima za gorivo i izazovima koji proističu iz spoljašnjeg operativnog okruženja", ističe RTT News.

EasyJet je međunarodna kompanija osnovana i registrovana 1995. u Velikoj Britaniji. Avioni ove kompanije poleću iz 29 baza, prema 930 destinacija u više od 35 zemalja, dok je sedište kompanije na londonskom aerodromu Luton (LTN).

U floti kompanije easyJet i njenih "ćerki-firmi" (easyJet Switzerland, easyJet Europe) nalazi se više od 300 aviona Airbus A319, A320, A320neo i A321neo a imaju i jednaki broj poručenih letilica.

(Tanjug/Aero.rs)

Video: Prince Aviation Open Day 2023: Sletanje Cessne 172 iz drona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>