• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Do Istanbula za manje od 80 evra: AJet četvrti avio-prevoznik koji leti između Srbije i Turske

Vreme čitanja: oko 1 min.

AJet je četvrta avio-kompanija koja leti između Beograda i Istanbula, a druga koja letove obavlja sa aerodroma Sabiha Gokčen

  • 1
AnadoluJet Shutterstock

Niskotarifna avio-kompanija AJet (donedavno AnadoluJet) je krajem prošle nedelje otvorila liniju Istanbul - Beograd. Letovi između najvećih gradova Turske i Srbije obavljaju se četiri puta nedeljno, a njih je moguće rezervisati i po ceni manjoj od 80 evra.

AJet je u petak 1. decembra obavio prvi let TK4336 između aerodroma Sabiha Gokčen (SAW) i Beograda (BEG), postavši drugi avio-prevoznik na ovoj ruti.

Boeing 737-800 registracije TC-JHB poleteo je u petak u 18:30 iz Istanbula i nakon leta od sat i po vremena, sleteo je na aerodrom Nikola Tesla u glavnom gradu Srbije, pokazuju podaci servisa za praćenje letova FlightRadar24.

Prvi let TK4336 između Istanbula i Beograda FlightRadar24

Turska avio-kompanija planira da obavlja letove ka Beogradu svakog ponedeljka, srede, petka i nedelje, a zanimljivo je da se vremena polazaka svakog dana razlikuju.

I dok će avioni AJeta nedeljom poletati iz Beograda u 10:15, polasci petkom su zakazani tek za 19:05. Raspored letenja ponedeljkom i sredom takođe se razlikuju i ovim danima avio-kompanija zakazala polaske u 13:35, odnosno 12:45.

AJet je četvrta avio-kompanija koja leti između Beograda i Istanbula, a druga koja letove obavlja sa aerodroma Sabiha Gokčen. Pored AJeta, do Sabihe je moguće leteti i sa Pegasus Airlinesom koji takođe obavlja četiri nedeljna leta ka Beogradu.

Na glavni istanbulski aerodrom (IST) sa druge strane moreuza Bosfor lete Air Serbia i Turkish Airlines - vlasnik niskotarifnog AJeta. Ka ovom aerodromu dostupno je i po nekoliko dnevnih letova.

Sa povećanjem broja avio-kompanija na ovoj nikad popularnijoj ruti, cene karata postale su izuzetno povoljne. Tako je na sajtu AJeta moguće pronaći kartu za let sredinom januara u jednom pravcu za 78 evra dok povratno putovanje košta oko 145 evra. AJet u osnovnoj ceni karte nudi i mogućnost unošenja ručnog prtljaga teškog do osam kilograma.

Pegasus Airlines sredinom narednog meseca nudi letove za nimalo niskotarifnih 224 evra.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Antonov Airlines An-124

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kima

    7. decembar 2023. | 03:55

    Može li neki link za rezervaciju jer ja ne nađem po ovoj ceni let nigde.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>