• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ruski Airbus ipak ne poleće sa njive, rastavljaju ga u delove?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Avio-kompanija je navodno predložila pilotima da daju otkaz što su oni odbili da učine. Supruga jednog od njih se povodom ovog događaja žalila ruskom predsedniku Vladimiru Putinu

  • 0
Ural Airlines Airbus A320 Foto: Vladimir NIKOLAYEV / AFP / Profimedia

Airbus A320 avio-kompanije Ural Airlines koji je početkom septembra sleteo na njivu u Sibiru, prema poslednjim informacijama iz Rusije, najverovatnije će biti isečen. Uprkos činjenici da je avion nije zadobio veća vidljiva oštećenja, šanse da bude vraćen u saobraćaj su sve manje i manje.

Izvori bliski ruskim vazduhoplovnim vlastima navodno tvrde da će avion Ural Airlinesa biti isečen, prenela je Izvestija. Prema pisanju ovog medija, ne postoje uslovi da avion poleti sa poljane zbog čega će biti rashodovan, a njegove najvažnije komponente trebale bi da budu iskorišćene kao rezervni delovi za druge avione.

U prilog tvrdnjama da će avion završiti svoj radni vek na sibirskoj njivi govori i najnovija izjava direktora Ural Airlinesa Sergeja Skuratova. On je za Izvestiju poručio da poletanje Airbusa bez čvrste podloge nije moguće kao i da gradnja piste navodno ne bi bila ekonomski isplativa.

Avion prinudno sletanje Rusija Novosibirsk Tanjug/AP

Ural Airlines još uvek nije doneo konačnu odluku o daljoj sudbini Airbusa A320 i saopštio je da trenutno traju pregovori sa osiguravajućom kućom. Skuratov je objasnio da će prevoznik objaviti definitivan plan za A320 tek kada se istraga oko ovog incidenta završi, piše Izvestija.

Pored sudbine aviona, neizvesna je i sudbina dvojice pilota koji su prizemljili Airbus na njivu. Avio-kompanija je navodno predložila pilotima da daju otkaz što su oni odbili da učine, preneo je Aero Time pozivajući se na Izvestiju.

Ruski Telegram kanal AVIAINCIDENT piše da piloti nisu dobro izračunali količinu preostalog goriva pre donošenja odluke da odustanu od sletanja u Omsku. To je navodno i razlog zbog kojeg je menadžment Ural Airlinesa zatražio od pilota da napuste avio-kompaniju.

Supruga jednog od pilota se povodom ovog događaja žalila predsedniku Vladimiru Putinu poslavši mu pismo, pišu ruski mediji.

Ural Airlines Michal Maňák / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

Airbus A320 registracije RA-73805 sleteo je u njivu nakon što je došlo do problema sa hidrauličnim sistemom ali i nedostatkom goriva. Incident se dogodio 12. septembra na letu U61383 između Sočija (AER) i Omska (OMS), a portal Aero.rs je detaljno pisao o celom događaju.

Posada Airbusa A320 je nakon odustajanja od sletanja u Omsk preusmerila avion ka Novosibirsku (OVB) ali do njega nije uspela da stigne pa se odlučila na sletanje na površinu koju je procenila - očigledno dobro - da je najpogodnija.

(Aero.rs)

Video: SEGA 2024 najava konferencije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>