• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Serbia: 4.000.000 putnika prevezeno od početka godine, treći najbolji rezultat u istoriji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako posmatramo celokupnu istoriju nacionalne avio-kompanije dugu skoro 97 godina, najveći broj prevezenih putnika zabeležen je 1987. i 1988. godine

  • 0
Air Serbia Salinger Igor

Air Serbia dočekala je danas (sreda 13. decembar) četirimilionitog putnika u ovoj godini - što je rekordan broj prevezenih putnika od broj od kada kompanija posluje pod sadašnjim imenom.

4.000.000 miliona putnika pre isteka kraja godine nije rezultat kojim bi se postideo ni "veliki" JAT - Jugoslovenski Aerotransport, koji je samo dva puta u svojoj istoriji od osnivanja 1947. godine zabeležio takav rezultat.

Jubilarnog 4.000.000. putnika Viktoriju L. na ček-in šalteru Aerodroma Nikola Tesla dočekali su generalni direktor Air Serbia Jirži Marek i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Viktoriji je na poklon kako je već postala tradicija u ovakvim prilikama dobila je uručen vaučer za dve besplatne povratne avio-karte u biznis klasi do bilo koje od destinacija u mreži srpske nacionalne avio-kompanije.

"Uspeli smo da ostvarimo veoma veliki rast i po prvi put od 2013. prevezemo četiri miliona putnika tokom jedne godine. Taj broj će do kraja tekuće godine biti i veći, na šta smo izuzetno ponosni. Ako posmatramo celokupnu istoriju nacionalne avio-kompanije dugu skoro 97 godina, najveći broj prevezenih putnika zabeležen je 1987. i 1988. U oba slučaja, na letovima je bilo preko četiri miliona putnika", rekao je tom prilikom Marek

(Aero.rs)

Video: St Martin - Princess Juliana Airport: Prelepa Marija "hvata" avione

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>