• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

British Airways se vraća na London Stansted: Od maja letovi za Firencu, Ibicu i Nicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

BA CityFlyer će avionima tipa Embraer 190 leteti ka poznatim evropskim turističkim destinacijama prvi put od završetka pandemije kovida

  • 0

Britanska avio-kompanija British Airways (BA) će od naredne godine ponovo početi sa korišćenjem međunarodnog aerodroma Stansted (STN) nakon pandemije kovida.

Podružnica ovog avio-prevoznika BA CityFlyer (CJ) koja je specijalizovana za regionalne linije koristiće aerodrom kraj Londona za svoje letove ka Firenci, Ibici i Nici, koji će početi od 18. maja 2024.

BA CityFlyer već koristi Međunarodni aerodrom London Siti (LCY) za letove ka 30 destinacija, a na rutama sa Stansteda, inače aerodroma sa kog lete uglavnom nisko-tarifne kompanije prema više od 190 destinacija,  ova kompanija  će koristiti avione tipa Embraer 190. 

Putnici će moći da biraju sedišta u ekonomskoj i biznis klasi, prenosi sajt specijalizovan za putovanja Business Travel Europe.

Ponovno uvođenje letova sa Stansteda praktično znači da će od maja sledeće godine British Airways ponovo koristiti četiri najveće vazdušne luke u Velikoj Britaniji (London Siti, Hitrou, Stansted i Getvik).

U isto vreme saopšteno je da će British Airways od 31. marta sledeće godine sa aerodroma Getvik (LGW) leteti ponedeljkom, petkom i nedeljom za međunarodni aerodrom Agadir (AGA) u Maroku. Ova linija će sezonski biti pojačana od 25. maja, kada će se iz Londona leteti i subotom ka toj destinaciji.

U narednom periodu British Airways planira da otvori i svoj novi laundž na međunarodnom aerodromu Majami (MIA), koji bi trebalo da dočeka prve putnike u prvoj polovini 2025.

(Aero.rs)

Video: British Airways u Beogradu posle trinaest godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>