• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Haos na letu kompanije Ryanair: "Drogirani putnici maltertirali ceo avion" na putu ka Maroku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija ušla u avion po povratku u London i iz njega izvela dva putnika koji su uznemiravali članove posade i ostale putnike

  • 0
RYANAIR BOEING Shutterstock

Avion kompanije Ryanair morao je da se vrati na polazni aerodrom, ali, ne zbog problema sa motorima, ili kvara. Razlog nije bio ni takozvani “medical emergency”, već drogirani putnici.

Upravo oni su, prema medijskim izveštajima, bili razlog što je avion ovog nisko-budžetnog prevoznika na letu iz Londona ka Maroku morao da se vrati na aerodrom Stansted (STD) posle samo sat vremena provedenih u vazduhu tokom leta ka aerodromu Marakeš (RAK) koji traje oko četiri sata.

Posada nije mogla da obuzda nekoliko “drogiranih i agresivnih putnika” koji su “vređali druge putnike i posadu”, na letu koji se desio 7. decembra, javlja New York Post.

Zbog toga je kapetan vazduhoplova Boeing 737-800 odlučio da okrene letelicu ka polaznoj tački i da se vrati na aerodrom kraj Londona.

"Bilo je veoma haotično. Svi su paničili i pitali se šta se dešava. Jedan od putnika je čak zauzeo pozu za prinudno sletanje", rekao je jedan od putnika medijima, nakon što su četiri naoružana policajca ušli u avion na Stanstedu i pretražila avion u potrazi za narkoticima.

Pripadnici snaga reda i mira  nisu pronašli narkotike u avionu, ali su iz letelice izveli dva putnika koji su uznemiravali druge u avionu. Preostali putnici su sačekali zamenski vazduhoplov koji ih je u večernjim satima odvezao u Maroko, navodi londonski Metro.

Kompanija je izdala standardno izvinjenje putnicima "za sve neprijatnosti koje su doživeli usled ovih događaja".

(Aero.rs)

Video: Aviation Day South East Europe: Air Montenegro postao član IATA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>