• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Wizz Air ukida letove, motori moraju na inspekciju: Bez kojih linija ostaju Beograd, Nis, Sarajevo i Skoplje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedine dve baze Wizz Air u regionu, Skoplje i Beograd, biće najviše pogođene privremenom obustavom nekih letova

  • 0
Wizz Air Airbus A320 Salinger Igor

Mađarska nikotarifna avio-komapnija Wizz Air (W7) planira smanjenje broja letova od sredine januara do sredine marta zbog globalnog problema sa avionskim motorima proizvođača Pratt & Whitney.

Kako je Aero.rs već pisao, motori koji pogone stotine aviona širom sveta moraće na vanrednu inspekciju, odnosno moraju se skinuti sa aviona što će uzrokovati njihovo privremeno prizemljenje, odnosno "ispadanje" iz saobraćaja.

Ovo će za rezultat imati smanjenje raspoloživih kapaciteta avio-kompanija, pa samim tim i određene redukcije saobraćaja.

Wizz Air Salinger Igor
Wizz Air namerava da privremeno ukine tri linije sa prostora nekadašnje Jugoslavije tokom dvomesečnog perioda, uključujući Skoplje – Luksemburg, Skoplje – Bolonja i Dortmund – Niš, dok će smanjiti frekvencije letova iz Skoplja, Beograda, Niša, Ohrida i Prištine, javlja Ex-Yu Aviation News.

Jedine dve baze Wizz Air u regionu - Skoplje (SKP) i Beograd (BEG) - biće najviše pogođene, što je i za očekivanje  jer se mogu pohvaliti najvećim brojem letova.

Wizz planira da privremeno premesti dva od svojih šest aviona kojima je matični aerodrom Skoplje od sredine januara do sredine marta, javlja ovaj izvor. Ovo će rezultirati privremenom obustavom dve gore pomenute rute - let za u Luksemburg je uveden tek prošle nedelje.

Pored toga, više od trideset letova nedeljno je uklonjeno iz reda letenja u Skoplju. Linije za Bazel i Memingen će pretrpeti  najveća smanjenja frekvencije.

Wizz Air Salinger Igor
Sa beogradskog aerodroma Nikola Teska (BEG) niskotarifna avio-kompanija planira da zadrži celu svoju mrežu linija, ali je ukinula preko petnaest letova nedeljno tokom ovog perioda, a jedan od četiri aviona će biti izmešten na dva meseca.

Iz Niša (INI) Wizza Air će obustaviti letove za Dortmund tokom dvomesečnog perioda i smanjiti broj letova za Bazel sa tri na dva nedeljno.

Iz Ohrida (OHD) će letovi za Beč (VIE)  biti smanjeni sa prvobitno planirane četiri nedeljne rotacije na tri nedeljno, dok će u Prištini (PRN) avio-kompanija smanjiti frekvencu na liniji za Memingen sa sedam na pet nedeljno.

(Ex-Yu Aviation/Aero.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>