• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Airbus A320 u Indiji ostao zaglavljen ispod podvožnjaka: Da se ja pitam, proterao bih avion ovuda!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air India saopštava da je avion prodat privatnoj firmi i da avio-kompanija nema bilo kakve veze sa incidentom

  • 0

Airbus A320 koji je nekada leteo za avio-kompaniju Air India ostao je zaglavljen ispod podvožnjaka!

Dok se većina aviona kreće vazduhom, ova letelica je (neuspešno) transportovana drumom između Mumbaja i Asama.

Radi se o avionu nekadašnje registracije VT-ESL koji je avio-kompanija Air India koristila sve do 2021. godine. Ovaj avion, prodat privatnoj firmi čija je namera bila da ga pretvori u restoran, trebao je da bude prevezen iz Mumbaja u provinciju Asam ali se prilikom transporta - zaglavio.

Avion, na kamionu koji ga je transportovao, zaglavio se ispod podvožnjaka u gradu Motihari u petak 29. decembra. Incident se dogodio na putu NH-27 te je zaglavljeni avion izazavao velike gužve na i onako prometnoj saobraćajnici.

Kako bi izvukao zaglavljenu letelicu, kamiondžija je izduvao gume na prikolici i time za nekoliko centimetara spustio A320. Nakon što je avion konačno prošao ispod podvožnjaka, a pneumatici na kamionu ponovo bili naduvani, Airbus A320 je nastavio put ka Asamu, piše Simple Flying pozivajući se na Mint.

Iz Air Indije poručuju da je avion prodat privatnoj firmi i da avio-kompanija nema bilo kakve veze sa incidentom, preneo je Aero Time.

VT-ESL nije jedini avion koji je imao blizak susret sa mostovskim konstrukcijam u Indiji. U prethodne tri godine, u najmnogoljudnijoj zemlji sveta dogodila su se još dva slična incidenta.

Tokom 2021. i 2022. godine dve nekadašnje letelice Air Indije su tokom drumskog transporta ostale zaglavljene ispod podvožnjaka. Kao i prilikom najskorijeg incidenta, i u prethodna dva vozači, odnosno agencije za transport, nisu pravilno izračunale visinu letelica, kamiona i podvožnjaka.

(Aero.rs)

Video: Prince Aviation: Deda Mraz došao avionom Cessna Citation XLS+

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>