• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Smrt u Dreamlineru: Stjuard umro pred putnicima, otkazan novogodišnji let za Hong Kong

Vreme čitanja: oko 2 min.

Britanski tabloidi pišu o dva odvojena slučaja smrti članova kabinskog osoblja iste avio-kompanije, ali potvrde za njihove navode još uvek nema

  • 0
B787 British Airways avioni Shutterstock

Stjuart star 52 godine kompanije umro je naočigled putnika u avionu Boeing 787 Dreamliner na letu BA31 u avionu koji je samo dan pre Nove godine trebalo da poleti sa londonskog aerodroma Hitrou (LHR) ka Hong Kongu (HKG).

U trenutku dok je kapetan tražio od aerodromskih službi tzv. pushback, odnosno da izguraju Boeing B787 od gejta kako bi počeo sa voženjem ka pisti, stjuart je pao pred zaprepašćenim putnicima koji su krenuli na praznično putovanje, piše britanski Daily Mail.

Prema navodima ovog tabloida, posada je odmah preko razglasa - kako procedura nalaže - postavila pitanje da li postoji neko od putnika ko bi mogao da spasi život nesrećnom članu posade.

Jedan od putnika je bio kvalifikovan za pružanje reanimacije ali ni njegovi pokušaji ni napori hitne pomoći i policije na aerodromu nisu urodili plodom: stjuartu nije bilo pomoći.

Iako Daily Mail navodi da je let otkazan, let BA 31 je sa skoro 23 sata zakašnjenja stigao u Hong Kong pred Novu godinu, samo sat vremena pre - redovnog - sutrašnjeg leta pod istom oznakom, pokazuju podaci sa servisa za praćenje letova Flightradar24.

Britanski tabloid citira da je u pitanju let BA 32, ali u tom slučaju polazna tačka aviona ne bi bila London, već Hong Kong, a avion iz Hong Konga za London je leteo tek 01. januara ove godine.

The Sun i Daily Mail navode da je se sve dešavalo na "novogodišnje veče", ali podaci do kojih je Aero.rs došao iz više relevantnih izvora pokazuju da je u pitanju ipak bio let BA31 planiran za 30. decembar, koji je poleto dan kasnije zbog tragičnog događaja.

Kako bilo, do tragedije koju još uvek nije potvrdio nijedan zvanični izvor, došlo je samo nedelju dana nakon što je još jedan stjuart engleski stjuard umro, navodi britanski dnevni list Sun.

Naime, 23. decembra prošle godine stjuart britanske nacionalne avio-kompanije koji je takođe imao 52 godine, nije se pojavio na zakazanom letu BA180 iz Newarka (EWR) za London (LHR). Posada je, navodi Sun, alarmirala da im član tima nedostaje.  Njegovo telo pronađeno je nešto kasnije u hotelskoj sobi.

I u ovom slučaju tabloidi pišu da je let otkazan, kao i da preminuli članovi kabinskog osoblja nisu imali poznatih zdravstvenih problema, a uzrok smrti dva stjuarta će, prema navodima Daily Maila i Suna, tek biti saopšten.

(Aero.rs)

Video: Havaji: Izvlačenje nasukanog aviona P-8 Poseidon iz mora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>