• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Učitelj Bob pronašao deo Boeinga 737 MAX u dvorištu: NTSB ga šalje u specijalnu laboratoriju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Deo aviona nisu pronašli službenici NTSB već školski učitelj Bob iz Portlanda

  • 0

Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja (National Transportation Safety Board - NTSB) pronašao je deo trupa koji je u petak 5. januara otpao sa Boeinga 737 MAX 9. Ključi dokaz u istrazi poslat je u laboratoriju u Vašingtonu gde će biti izvršene specijalne analize.

Zvaničnici NTSB saopštili su da je u dvorištu kuće u Portlandu u nedelju 7. januara pronađen nedostajući deo sa Boeinga 737 MAX, prenosi NBC News.

Njega nisu pronašli službenici NTSB već jedan od stanovnika Portlanda pod imenom Bob. Tokom konferencije za medije, direktorica NTSB Dženifer Homendi zahvalila se Bobu, inače školskom učitelju, što je kontaktirao službenike odbora.

Iz NTSB poručuju da će deo trupne strukture biti poslat u laboratoriju u Vašington na specijalne analize.

NTSB has recovered the door plug from Alaska Airlines Flight 1282 Boeing 737-9 MAX. NTSB investigators are currently examining the door plug and will send it to the NTSB Materials Laboratory in Washington, DC for further examination. pic.twitter.com/fqeemNeBPW— NTSB Newsroom (@NTSB_Newsroom) January 8, 2024

Neposredno nakon incidenta pojavila se informacija da su sa aviona otpala vrata. Inspekcijom letelice utvrđeno je da je nedostajući deo zapravo "čep" za ram vrata na avionu koji se ugrađuje u letelice onih avio-kompanija kojima po zakonu ne trebaju dodatna vrata za evakuaciju.

U trenutku odvajanja "čepa" za ram vrata, problematični Boeing 737 MAX 9 leteo je na visini od 16.000 stopa, odnosno oko 4.900 metara. Uprkos gubitku dela trupne sekcije i dekopresiji, posada je uspela da bezbedno sleti u Portland (PDX).

Savezna uprava za vazduhoplovstvo SAD (FAA) u međuvremenu je naredila prizemljenje svih Boeinga 737 MAX verzije -9 kako bi avio-kompanije mogle da izvrše inspekciju svih aviona ovog tipa.

(Aero.rs)

Video: Havaji: Izvlačenje nasukanog aviona P-8 Poseidon iz mora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>