• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Avio-kompanije obnavljaju letove za Izrael: Kada se Air Serbia vraća u Tel Aviv

Vreme čitanja: oko 2 min.

Niskotarifne avio-kompanije poput Ryanaira, Wizz Aira i easyJeta još uvek nisu saopštile kada bi letovi za Izrael mogli da otpočnu.

  • 0
Avion Boing Swiss Air Lines Boeing 777 Foto: Shutterstock

Nekoliko svetskih avio-kompanija najavilo je ponovno pokretanje letova za Tel Aviv uprkos tome što u zemlji još uvek besni sukob između izraelskih oružanih snaga i Hamasa. Air France, LOT i Transavia samo su neki od prevoznika koji su najavili svoj povratak u Izrael, a njima bi se već od proleća mogla pridružiti i Air Serbia.

Početak oktobra 2023. godine obeležilo je rasplamsavanje sukoba između Hamasa i Izraela. Neposredno nakon pada prvih raketa na izraelske gradove, gotovo sve strane avio-kompanije otkazale su letove za Tel Aviv (TLV) i druge aerodrome.

El Al Boeing 787 avion Shutterstock/Peter Bueno

Mada se ratnim sukobima za sada ne vidi kraj, nekoliko prevoznika planira da se vrati ili se već vratilo u Izrael.

Među avio-kompanijama koje su obnovile letove za ratom zahvaćenu zemlju nalaze se prevoznici Lufthansa Grupe. Austrian Airlines, Swiss i Lufthansa od 8. januara ponovo lete za Tel Aviv i povezuju ga sa Cirihom (ZRH), Bečom (VIE), Frankfurtom (FRA) i Minhenom (MUC).

Air France, Bulgaria Air, LOT, Vueling, Transavia i TUS Airways takođe planiraju da ponovo pokrenu letove za Izrael i to već u januaru, prenosi Aero Time.

Prema podacima koje prenosi ch-aviation, i Air Serbia namerava da od proleća obnovi letove na liniji Beograd - Tel Aviv. Prvi polazak na ovoj ruti srpski nacionalni avio-prevoznik navodno planira već 1. aprila i letovi treba da se obavljaju svakog ponedeljka, utorka, četvrtka i nedelje Airbus A319 avionima.

Karte za ove letove u trenutku pisanja teskta nije moguće kupiti na sajtu Air Serbie.

Air Serbia Airbus Salinger Igor
Dolazak evropskih avio-prevoznika će svakako pozitivno uticati na povezanost i broj putnika na aerodrmu Ben Gurion, ali je primetno da velike evropske niskotarifne avio-kompanije poput Ryanaira, Wizz Aira i easyJeta još uvek nisu saopštile kada bi letovi za Izrael mogli da otpočnu.

Informaciju o tome kada bi mogle da se vrate u Izrael izostavile su i avio-kompanije poput Turkish Airlinesa i Pegasus Airlinesa, a ništa se nije moglo čuti ni od američkih prevoznika, piše Aero Time.

Najveći broj putnika u Izraelu trenutno opslužuju domaće avio-kompanije El Al, Arkia i Israir. Pored izraelskih prevoznika, letove obavlja i nekoliko stranih avio-prevoznika poput Ethiopian Airlinesa, flydubaija, Etihad Airwaysa i Azimuth Airlinesa.

(Aero.rs)

Video: Prince Aviation: Deda Mraz došao avionom Cessna Citation XLS+

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>