• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trudnica se porodila u avionu Ural Airlines: Ono što su putnici uradili, oduševiće vas!

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Situacija je odmah prijavljena kapetanu letelice, a pošto je porođaj protekao bez komplikacija, nije bilo potrebno prinudno sletanje

  • 0
Ural Airlines Michal Maňák / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

"Početak godine sa povećanjem postala je naša dobra tradicija", malo neobično započinje ruska avio-kompanija svoje noćešnje saopštenje

Naime, 10. januara rođena je devojčica na letu U62441 izmedju moskovskog aerodroma Žukovski i Dušanbea (DYU) u Tadžikistanu.

Ovo Ural Airlinesu nije prvi put da slete sa više putnika nego što su poletili: pre godinu dana, 29. decembra 2022. godine, na letu Žukovski-Hujand, rođena beba koja je dobila ime Ojšakon.

Odmah dostizanju krstareće visine - prema podacima servisa Flightradar24, 10.000 metara - jedna od žena u avionu  počela je glasno da viče, navodi avio-kompanija. "U pomoć su joj pritrčale stjuardese, među kojima su bile Nadežda Ivakina, nekadašnja bolničarka, i medicinska sestra Madina, jedna od putnika. Kako se ispostavilo, trudnici je pukao vodenjak i počele su kontrakcije."

URal Flightradar24.com

Buduća majka je je brzo postavljena u red od tri stolice i pripremljen je komplet za porođaj.

„Čim su počeli da pružaju pomoć, glava se već videla i vrlo brzo se dete rodilo. To se dogodilo u 2:25 po Dušanbeovom vremenu, a u 2:55 izašla je posteljica. Situacija je odmah prijavljena kapetanu letelice, a pošto je porođaj protekao bez komplikacija, nije bilo potrebno prinudno sletanje. Po dolasku na aerodrom u Dušanbeu, majku i bebu smo predali ambulantnim kolima".

Ono što je zatim usledilo verovatno nikog neće ostaviti ravnodušnim: emotivni putnici, koji su prisustvovali porođaju, su odmah prikupili miraz za novorođenče: 55 hiljada ruskih rubalja (oko 66.000 dinara) i 3 hiljade tadžikistanskih somonija (oko 30.000 dinara), svedoči perserka Anastasija Semjonova

Ural Airlines Airbus , ss Shutterstock
Sve ovo se dešavalo u avionu Airbus A321, registarskih oznaka RA-73798 koji će kako stvari stoji biti upisane kao mesto rođenja bebe.

"Ural Airlines odaje priznanje i zahvalnost profesionalizmu medicinskoj sestri Madini i kabinskom osoblju leta U62441 za pomoć pri rođenju deteta tokom leta: stjuardesi Anastasiji Semjonovoj, stjuardesama Nadeždi Ivakinoj i Anastasiji Pirogovoj", stoji u saopštenju ruske avio-komapnije a Aero.rs se pridružuje čestitkama!

(Aero.rs)

Video: Antonov Airlines An-124

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>