• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Serbia dobila od IATA najnoviji NDC sertifikat za razmenu podataka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avio-prevoznik iz Beograda jedini u regionu dostigao nove standarde koje je postavila IATA; uz Air Serbia samo desetak kompanija u svetu ima novi sertifikat

  • 0

Air Serbia poslovnica TC Galerija Air Serbia
Air Serbia dobila je najnoviji NDC sertifikat (Novi sertifikat o mogućnosti distribucije - New Distribution Capability Certificate) tzv. 21.3.

U pitanju je novi standard koji je postavila Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (International Air Transport Asociation - IATA) koji je osmišljen kako bi se poboljšala komunikacija i razmena podataka između avio-kompanije i turističkih agenata.

Da bi dobila ovaj sertifikat, avio-prevoznik iz Beograda oslonio se na kompaniju Mauerva (koja već više od 25 godina opslužuje avio-industriju opremanjem specijalizovanim rešenjima) i njihov softver ANDIE.

ATR72 Air Serbia Salinger Igor
Srpska nacionalna avio-kompanija jedina je dobila ovaj sertifikat u regionu i spada u grupu od svega desetak kompanija na svetu koje ga poseduju. Time je Air Serbia došla u dobru poziciju da iskoristi prednosti koje pruža poboljšana razmena podataka, nudeći personalizovanije i efikasnije iskustvo svojim putnicima, navodi portal Ex Yu Aviation.

"Ovaj sertifikat je svedočanstvo naše stalne posvećenosti inovacijama i izvrsnosti u vazduhoplovnoj industriji. Usvajanjem NDC šeme 21.3 sa Maureva ANDIE rešenjem, cilj nam je da našim klijentima i turističkim partnerima pružimo još besprekornije i personalizovanije iskustvo putovanja“, kaže je Uroš Bijelić, direktor sistema putničkog servisa (Passenger Service System - PSS) i distribucije u kompaniji Air Serbia.

(Aero.rs)

Video: Air Serbia Airbus A330

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>