• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rosavijacija zabranila letove ka Egiptu sa skoro 30 aviona: Rusi se boje zaplene

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored 27 aviona čiju upotrebu Rosavijacija ograničava, još deset aviona u vlasništvu GTLK-a je predmet sudskog spora

  • 0
Avion Aeroflot Foto: Shutterstock

Ruska federalna uprava za civilno vazduhoplovstvo Rosavijacija (Росавиация) zabranila je domaćim avio-prevoznicima da koriste 27 aviona na linijama ka Egiptu. Kako su konkretne letelice trenutno predmet spora na irskom sudu, vlasti smatraju da postoji opasnost od zaplene aviona u inostranstvu.

Rosavijacija je početkom januara poslala obaveštenje avio-kompanijama Aeroflot (SU) i Rossiya Airlines (FV) sa zahtevom da na letovima ka Egiptu više ne koriste 27 Boeing i Airbus aviona.

Ove letelice su u vlasništvu Državne transportne lizing kompanije (GTLK) ali se oko njih i još deset aviona vodi spor na Visokom sudu Irske, prenosi Simple Flying pozivajući se na RusTourismNews.

Aeroflot Boeing 777-300 Telsek
Dvema ruskim avio-kompanijama je od 12. januara zabranjeno korišćenje ovih vazduhoplova na linijama ka Egiptu jer "mogu biti zaplenjeni".

Od ukupno 27 aviona, 24 koristi Aeroflot i navodno se radi o deset Airbusa A320, četiri A321, jednom A350-900 kao i devet vazduhoplova tipa Boeing 777-300ER. Preostala tri Boeing 737-800 nalaze se u floti Rossiya Airlines.

Pored 27 aviona čiju upotrebu Rosavijacija ograničava, još deset aviona u vlasništvu GTLK-a je predmet sudskog spora. Prevoznici Aurora, S7 Airlines i Yamal Airlines koriste ove vazduhoplove ali trenutno ne lete za Egipat, piše Simple Flying.

(Aero.rs)

Video: Aerodrom Nikola Tesla Beograd: Noćne operacije Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>