• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tragedija sprečena pre poletanja: Majstore, ostao si bez točka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Delta 982, jedna od guma na nosu ti je upravo otpala - rekao je pilot avionu Delta Airlinesa. Na to je usledio odgovor: Zvuči kao da imamo problem

  • 0
Boeing 757 200 Delta Foto: Shutterstock

Kompanija Delta Air Lines (DL) morala je da odloži let DL982 iz Atlante, sa aerodroma Hartsfild Džekson (ATL) do aerodroma El Dorado u Bogoti (BOG) zbog - problema sa točkom.

Dok je avion - Boeing 757-200 (registracija: N672DL serijskog broja 25977 star skoro 32 godine) - taksirao ka pisti, jedan od prednjih točkova na letelici se olabavio i odvojio od stajnog trapa aviona.

Problem je prvi primetio pilot aviona koji se nalazio iza Deltinog vazduhoplova, koji je radio-vezom upozorio kontrolu letenja (ATC), rečima „Hej, kontrolo, 75 na pisti je upravo izgubio nosnu gumu“.

Boeing 757 200 Delta Foto: Shutterstock

Odmah potom pozvao je pilota s leta DL982: „Delta 982, ovo je letelica koja te gleda. Jedna od guma na nosu ti je upravo otpala“, na šta je pilot Delte odgovorio: „Hvala na tome… zvuči kao da imamo problem“.

Na letu je bilo 184 putnika, koji su iskrcani iz vazduhoplova i stavljeni na zamenski let: Boeing 757-200 (registracija N6707A, serijski broj 30395, star 23 godine) je stigao u Bogotu sa zakašnjenjem od preko pet sati, prenosi portal Simple Flying.

Boeing 757 je ostao na platformi više od dva sata dok je čekao tim za održavanje. Druge letelice koje su čekale iza Delte poslate su na različite piste, a tim za održavanje je poslat da locira gumu i utvrdi zašto se ceo točak odvojio od stajnog trapa.

Prema podacima sa sajta Flightradar24, avion N672DL uspeo da odleti do San Huana (SJU) manje od 24 sata nakon što je izgubio nosni točak: 21. januara, avion je odleteo za San Huan pre nego što se vratio u Atlantu istog dana.

Međutim, vazduhoplov od tada više nije leteo. Još uvek nije poznato zbog čega je povučen iz upotrebe.

(Aero.rs)

Video: United States Air Force Boeing C-40B

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>