• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lufthansa ukida veliki broj letova u regionu: Evo koji će gradovi ostati bez najviše polazaka

Vreme čitanja: oko 2 min.

Redukcije Lufthanse osetiće se i na linijama van regiona, a privremeno će biti suspendovane linije za Kluž Napoku, Temišvar, Linc, Inzbruk i Fridrihshafen

  • 0

Lufthansa Regional CRJ Salinger Igor
Nemačka avio-kompanija Lufthansa (LH) preispitala je planove za povećanje broja polazaka ka državama bivše Jugoslavije i tokom predstojeće letnje sezone namerava da obavlja znatno manje letova nego što je to bilo predviđeno prvobitnim redom letenja.

Problemi sa Pratt & Whitney motorima i posledično prizemljenje dela letelica primorali su i Lufthansu da ukine veliki broj letova i suspenduje nekoliko linija u svojoj mreži. Beograd (BEG), Ljubljana (LJU), Skoplje (SKP), Sarajevo (SJJ) i Zagreb (ZAG) će tokom letnje sezone biti pogođeni smanjenjima Lufthanse, piše Ex-Yu Aviation News.

Nemačka avio-kompanija nameravala je da poveća broj dnevnih letova između Beograda i Minhena (MUC) sa dva na tri ali je od tog plana odustala. Saobraćaj ka Minhenu obavljaće se dva puta dnevno, odnosno 14 puta nedeljno.

Lufthansa Airbus A319 Shutterstock

Ranije najavljenog trećeg dnevnog leta na liniji Frankfurt (FRA) - Beograd takođe neće biti. Lufthansa će, kao i na ruti ka Minhenu, opsluživati srpsku prestonicu sa 14 do 18 polazaka nedeljno.

Probleme sa motorima indirektno će osetiti i oni koji putuju iz i do Ljubljane jer će umesto 14 nedeljnih letova ka Minhenu tokom većeg dela sezone biti 12 do 13 polazaka.

Jedna od najnovijih destinacija u mreži Lufthanse, aerodrom Skoplje, bi prema aktuelnom redu letenja takođe trebao da pretrpi redukcije. Ma liniji Frankfurt - Skoplje ovog leta će biti osam do devet nedeljnih polazaka, što je manje od deset koji su prvobitno bili najavljeni.

Zagrebačka linija za Minhen biće smanjena sa 14 na 13 nedeljnih letova dok će na ruti ka Frankfurtu Lufthansa smanjiti kapacitete.

Aerodrom Sarajevo u najprometnijem delu godine takođe očekuju smanjenja na liniji za Frankfurt. Nemački avio-prevoznik je planirao deset nedeljnih polazaka ka najvećem gradu BiH ali će tokom aprila, juna, avgusta i oktobra biti devet letova.

Redukcije Lufthanse osetiće se i na linijama van regiona, a privremeno će biti suspendovane linije za Kluž Napoku, Temišvar, Linc, Inzbruk i Fridrihshafen, prenosi ovaj izvor Problemima sa pogonskim jedinicama pogođeno je čak 64 aviona u avio-kompanijama Lufthansa Grupe.

(Aero.rs)

Video: Aerodrom Nikola Tesla Beograd: Noćne operacije Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>