• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi problemi sa Boeingom 737: Moguće odlaganje isporuke 50 letilica

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova situacija ne predstavlja akutni bezbednosni problem i svi avioni Boing 737 mogu da nastave da bezbedno lete, ali neophodno je izvršiti dorade na oko 50 neisporučenih aviona, kaže direktor Boeing Commercial Airplanes

  • 0
Boeing 737 MAX 10 Foto: Boeing.com

Američki proizvođač aviona Boeing prijavio je nove "probleme sa trupom" svojih aviona tipa Boing 737 koji bi "mogle da odloži isporuke oko 50 aviona".

Izvršni direktor kompanije Boeing Commercial Airplanes Sten Dil je izjavio je da je radnik jednog od dobavljača Boeinga, firme Spirit Aerosystems, otkrio da su rupe u trupu aviona pogrešno izbušene, prenosi AP.

Prema navodima radnika, dve rupe u trupu "možda nisu izbušene prema specifikacijama".

"Ova situacija ne predstavlja akutni bezbednosni problem i svi avioni Boing 737 mogu da nastave da bezbedno lete, ali neophodno je izvršiti dorade na oko 50 neisporučenih aviona", saopštio je Dil.

Američki nadležni organi "intenzivno proveravaju" rad kompanija Boeing i Spirit Aerosystems nakon prinudnog sletanja putničkog aviona Boing 737 MAX kompanije Alaska Airlines od 5. januara kada je na visini od oko 5.000 metara došlo do odvajanja dela oplate trupa, odnosno panela koji pokriva mesto predviđeno za vrata za slučaj opasnosti na drugim modelima istog aviona.

Tom prilikom došlo je i do dekompresije letilice, o čemu je Aero.rs opširno izveštavao.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Antonov Airlines An-124

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>