• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Serbia do Venecuele: Srpska avio-kompanija stavila JU kod na letove sa Air Europa od Madrida do Karakasa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glavni grad Venecuele je druga destinacija u Južnoj Americi ka kojoj srpska nacionalna avio-kompanija primenjuje code-sharing: Prva je Sao Paolo, ka kom leti Turkish Airlines

  • 0
Air Europa Boeing 787 Dreamliner Foto: Shutterstock/Ivan Berrocal

Srpski nacionalni avio-prevoznik, kompanija Air Serbia (JU) dodala je svoj kod i brojeve leta na liniji između Madrida (MAD) i Karakasa (CCS) - glavnog grada Venecuele, koju obavlja Air Europa (UX).

Identifikacioni kod kompanije u avio industriji je poznat kao je kao tzv. designator code. Radi se o kodu koji se sastoji od dva slova (u slučaju Air Serbia - JU). Ovaj kod dodeljuje Međunarodno udruženje vazdušnog saobraćaja (International Air Transport Association - IATA) avio-kompanijama članicama.

Ovaj vid saradnje izmedju avio kompanija za putnike u znači "virtuelno spajanje" na određenim letovima: jedna kompanija postavlja oznake letova od druge i prodaje usluge partnerske kompanije svojim putnicima i obratno na određenim letovima.

A320 Air Serbia Salinger Igor
To se odnosi ne samo na avio-karte već i na upotrebu premium salona, sakupljanje bodova u programima lojalnosti i druge usluge koje kompanije pružaju

Air Serbia deli kodove na letovima ka Karakasu koji se obavljaju avionom Boeing 787 Dreamliner utorkom, četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom, navodi Ex-Yu Aviation.

Srpski avio-prevoznik primenjuje na ovom letu oznake JU7496/JU7497. 

Karakas je druga destinacija u Južnoj Americi ka kojoj Air Serbia primenjuje code-sharing ugovore (podelu kodova). Ovu praksu otvorila je u saradnji sa kompanijom Turkish Airlines (TK) na liniji za Sao Paolo (GRU).

Air Serbia trenutno primenjuje code-share na 307 nedeljnih letova koje obavlja Air Europa.

Srbija i Venecuela nedavno su potpisali sporazum o ukidanju viznog režima koji bi trebalo da stupi na snagu nakon ratifikacije u parlamentima obe zemlje.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 777

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>