• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Toaleti u avionu ostali u kvaru: Boeing 787 pred kojim je bilo 11 sati leta mogao je da uradi samo jedno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Shvativši da jedini preostali toalet sigurno neće moći da namiri potrebe svih putnika u avionu piloti su ipak odlučili da se vrate u Amsterdam

  • 1

Boeing 787 avio-kompanije KLM na letu između Amsterdama i Los Anđelesa vratio se na početni aerodrom nakon što je ustanovljeno da gotovo svi toaleti u avionu nisu u funkciji.

Nesvakidašnji događaj odigrao se u ponedeljak 12. februara na letu KL601 sa aerodroma Amsterdam Šipol (AMS) ka sunčanom Los Anđelesu (LAX).

Nešto više od sat vremena nakon poletanja iz holandske prestonice, piloti Boeinga 787-10 (PH-BKF) obavešteni su da toaleti u putničkoj kabini nisu u funkciji, piše AIRLIVE.

WC toalet u avionu Shutterstock

Osam od ukupno devet toaleta u avionu je iz nepoznatih razloga ostalo u - kvaru.

Tako nešto možda ne bi predstavljalo problem na kratkom kontinentalnom letu, ali jedanaestosatno putovanje preko okeana sigurno bi predstavljalo izazov za bešike stotina putnika.

Oko sat vremena nakon poletanja pošto su dobili informaciju da "nekoliko" toaleta nije ispravno, piloti su promenili pravac kretanja aviona i zaputili se nazad ka Amsterdamu ali su se brzo predomislili i ipak nastavili put ka Los Anđelesu.

Nakon nekog vremena, shvativši da je u funkciji preostao samo jedan toalet sigurno neće moći da namiri potrebe svih putnika u avionu posada je ipak odlučila da se vrati na Šipol.

Boeing 787 okrenuo se po drugi put,  sada iznad Grenlanda i vratio se nazad u Amsterdam šest i po sati nakon poletanja.

Let KL601 sa pokvarenim toaletima FlightRadar24

Prema podacima servisa za praćenje letova FlightRadar24, PH-BKF je već dan kasnije vraćen u redovan saobraćaj i to na letu KL661 za Hjuston (IAH).

Nije poznato kako je došlo do kvara na čak osam toaleta u avionu. Toalet može biti neoperativan iz različitih razloga poput zapušenja lavaboa, šolje ili popunjenja kapaciteta rezervoara za otpad.

U avionu se može javiti problem i sa neispravnim senzorima rezervoara koji mogu sprečiti normalno funkcionisanje toaleta.

Boeing 787-10 u KLM konfiguraciji ima ukupno 218 putnilkih sedišta.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 777

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan

    15. februar 2024. | 10:12

    Dođavola! Nisu to Srbi! Da je avion naše aviokompanije (ne znam kako se sad zove), mi bi sadržaj pušćali u more, a po potrebi i na suvo! Molim lepo! Samo red ispred WC-a, osim hitnih slučajeva, a svi su hitni, tako da bi i tu ostali dosledni sebi, pa bi bilo bez reda, tj "preko reda"!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>