• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Digitalni pirati: Irska avio-kompanija tvrdi da online agencije pljačkaju putnike visokim tarifama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Irska avio-kompanija navodi da je neprihvatljivo da vlade Ujedinjenog Kraljevstva, Irske i EU ne reagiju na "digitalnu pirateriju" kao i da će nastaviti kampanju protiv nepoštenih online agencija

  • 0
Ryanair Foto: Shutterstock

Irska avio-kompanija Ryanair (FR) tvrdi da određene online turističke agencije papreno naplaćuju usluge koje ovaj niskotarifni prevoznik nudi za dosta manje novca. Za glavni "piratski servis" ove godine je poglašena agencija On The Beach.

Ryanair je objavio rezultate istraživanja koje je pokazalo koji online servisi za rezervaciju letova najviše "pljačkaju" putnike.

Kompanija tvrdi da je britanski On The Beach "pirat broj jedan" jer za uslugu promene leta Ryanaira naplaćuje 125 funti. Poređenja radi, ukoliko putnici žele da promene datum leta direktno na sajtu avio-kompanije za to će morati da izdvoje značajno manjih 45 funti, navodi Ryanair.

Ryanair boeing 737 max Shutterstock

Prevoznik je uputio kritike i na račun drugih agencija poput  Lastminute.com, eDreams, Opodo i Booking.com za koje tvrdi da takođe papreno naplaćuju usluge. Prevoznik u saopštenju navodi da Opodo i eSky uzimaju novac za usluge koje Ryanair uopšte ne nudi, poput "servisnih" tarifa i taksi za "otkazivanje" letova.

Irska avio-kompanija dodaje da je neprihvatljivo da vlade Ujedinjenog Kraljevstva, Irske i EU ne reaguju na "digitalnu pirateriju" kao i da će nastaviti kampanju protiv nepoštenih online agencija.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 777

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>