• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukrajinski Embraer ponovo u Crnoj Gori: Air Montenegro ugovorio još jedno pojačanje za letnju sezonu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija Windrose Airlines sarađivala je sa crnogorskim avio-prevoznikom i 2023. godine. E190 biće iznajmljen sa posadom od 1. aprila do 31. oktobra

  • 0

Crnogorski nacionalni avio-prevoznik, kompanija Air Montenegro (4O) proširiće ove godine flotu za još jedan avion, navodi kompanija sa sedištem u Podgorici.

Osim dva aviona tipa Embraer E195 koji su u vlasništvu kompanije, Air Montenegro je sa zagrebačkom kompanijom Trade Air (C3) potpisala ugovor o zakupu aviona A 320 o čemu je portal Aero.rs pisao.

Najnovijim planovima i ugovorom sa ukrajinskom kompanijom Windrose Airlines (W7), Air Montenegro je za letnju sezonu obezbedio još jedan Embraer, u ovom slučaju E190 sa 104 sedišta. 

Radi se o avionu pod registarskom oznakom UR-EMA, serijskog broja 19000494, koji je krajem 2022 poslat na servis, a koji je star nešto više od 12 godina. 

Windrose je avio-kompanija koja primarno pruža čarter i ACMI usluge (aircraft, crew, maintenance and insurance - avion, posada, održavanje i osiguranje - op. aut.), a ugovorom između Air Montenegro i ukrajinske kompanije Embraer E190 je iznajmljen po principu wet leasea, odnosno sa posadom.

Air Montenegro je sa Windroseom sarađivao i 2023. godine, a tokom ovogodišnje letnje sezone E190, u dualnoj konfiguraciji-biznis i ekonomske klase, će biti angažovan u periodu od 1. aprila do 31. oktobra, podsećaju podgoričke Vijesti.

(Aero.rs)

Video: Air Serbia Airbus A320

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>