• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatski Airbus sledećeg leta u Crnoj Gori: Air Montenegro iznajmio A320 od Trade Air

Vreme čitanja: oko 1 min.

Airbus A320 kompanije Trade Air će biti angažovan za Air Montenegro u periodu letnje sezone, počev od 01. aprila do 31. oktobra 2024. godine

  • 0
Trade Air Airbus A320 Salinger Igor

U utorak (31.10.) potpisan je ugovor o zakupu aviona Airbus A320 između nacionalnog avio-prevoznika Air Montenegro i hrvatske kompanije Trade Air, kao reuzltat tendera koji je objavljen krajem avgusta

Za Trade Air, crnogorska kompanija navodi kako je "riječ je o evropskom operatoru, sa značajnim referencama u oblasti pružanja ACMI usluga i čarter saobraćaju"

Avion, kapaciteta 180 sedišta u dualnoj konfiguraciji biznis i ekonomske klase, iznajmljen je u wet lease aranzmanu odnosno sa posadom, osiguranjem i održavanjem

Airbus A320 kompanije Trade Air će biti angažovan za Air Montenegro u periodu letnje sezone, počev od 01. aprila do 31. oktobra 2024. godine, "na destinacijama sa kojih se očekuje povećana tražnja putnika za Crnom Gorom kao turističkom destinacijom", navodi Air Monenegro.

Trade Air Airbus A320 Salinger Igor
Air Montenegro dodaje i da će "uključivanje pomenutog aviona u saobraćaj doprinijeti povezivanju Crne Gore sa svijetom i ostvarivanju povoljnih rezultata ukupne turističke privrede zemlje"

Iz hrvatskog operatera su za Aero.rs potvdili da će leteti za Air Monetegro i izrazili zadovoljstvo saradnjom sa crnogorskom avio-kompanijom. Obzirom na to da je u pitanju kratkoročni najam, planirano je da avion ostane u kompanijskim bojama vlasnika.

Trade Air je privatna avio kompanija osnovana 1994. u Zagrebu, specijalizovana za ACMI uslugu i čarter avio-saobraćaj. Trenutno u floti ima pet srednjelinijskih aviona Airbus, četiri A320 i jedan A319. Avionima Saab 340 iznajmljenim od poljskog SprintAira obavlja unutar Hrvatske letove od javnog interesa (PSO).

(Aero.rs/SI)

Video: Uniforme stjuardesa i stjuarda JAT i Air Serbia kroz vreme

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>