• 43

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbija do Seula: Vučić najavljuje nove dugolinijske letove Air Serbia

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pored Tjenđina do kojeg Air Serbia već leti, do kraja 2024. godine avioni nacionalnog avio-prevoznika mogli bi da saobraćaju i za Šangaj i Guangdžou

  • 43
A330 Salinger Igor

Air Serbia (JU) prema rečima predsednika Aleksandra Vučića treba uskoro da pokrene letove ka nekoliko prekookeanskih destinacija. U planu su, kaže predsednik, linije iz Beograda ka još dva grada u Kini, jednom u SAD, a razmatra se ruta ka Južnoj Koreji.

Tokom konferencije za medije koju je u četvrtak 29. februara održao zajedno sa predsednikom  Centralnoafričke Republike Fostenom Arkanžem Tuaderom, Vučić je izjavio da će Srbija ove godine imati direktne linije ka tri destinacije u Kini. Pored Tjenđina do kojeg Air Serbia već leti, do kraja 2024. godine avioni nacionalnog avio-prevoznika mogli bi da saobraćaju i za Šangaj i Guangdžou.

Novo odredište u mreži Air Serbie će po rečima Aleksandra Vučića biti i Majami. Ovu liniju nedavno je najavio i ambasador Srbije u SAD Marko Đurić o čemu je Aero.rs pisao.

Air Serbia Airbus A330 Salinger Igor
Ono što javnost do sada nije mogla da čuje jeste informacija da se razmišlja o uvođenju "brze veze" sa glavnim gradom Južne Koreje, Seulom. Vučić je rekao da je cilj da nađemo avione "kojima ćemo moći da idemo i u centralnu i južnu Afriku, u narednih godinu dana", prenosi Tanjug.

Da bi se ove najave mogle ispuniti, Air Serbia morala bi da poveća svoju flotu dugolinijskih aviona, koja se trenutno sastoji od dva Airbus A330-200, koji nose imena proslavljenih načnika: Nikola Tesla (YU-ARB, MSN 0973) i Mihajlo Pupin (YU-ARC, MSN 1236). Avion Nikola Tesla nedavno (01. mart) je došao iz Francuske gde je proveo desetak dana, najverovatnije na redovnom tehničkom održavanju.

Pokretanje letova za Seul i daleke destinacije u Africi za sada deluje da su na malo "užem štapu" mada ne i nemoguće ali je menadžment Air Serbie je više puta naglasio da bi naredna prekookeanska ekspanzija mogla da se dogodi upravo u Kini i SAD.

Srpska avio-kompanija navodno je postigla dogovor za nabavku dva širokotrupna aviona koji treba da se pridruže floti do kraja godine. Air Serbia je takođe dobila neophodne dozvole za pokretanje letova ka Šangaju i Guangdžou te su linije ka ovim velikim gradovima izvesne, piše Ex-Yu Aviation News.

Air Serbia Airbus Salinger Igor
Majami je takođe već neko vreme na radaru Air Serbie. Kao jednu od prednost pokretanja letova ka Majamiju generalni direktor avio-kompanije Jirži Marek vidi u velikoj srpskoj dijaspori prisutnoj na Floridi kao i bazi partnera American Airlinesa u ovom gradu.

Avio-prevoznik trenutno povezuje Beograd sa tri prekookeanske destinacije. U severnoameričkoj mreži Air Serbie trenutno se nalaze se Njujork (JFK) i Čikago (ORD), a letovi se obavljaju i ka gradu Tjenđin (TSN) u Kini.

(Aero.rs)

Video: Air Serbia Airbus A330

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    2. mart 2024. | 16:50

    Srbija se neprestano raste i razvija, sto ukljucuje i razvoj vazdusnog saobracaja!

  • Lepi

    2. mart 2024. | 16:57

    Srbi će sada lakše i brze moći da putuju i da upoznaju nive kulture i narode! Svaka čast!

  • sdfgsd

    2. mart 2024. | 17:03

    Možemo biti prezadovoljni što se otvara avio linija sa još jednom dalekom destinacijom.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>