• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Penzionisanje u stilu: Pilot odlučio da na svoj poslednji let povede porodicu pa iznajmio ceo avion i to A330!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon sletanja u Kaliforniju, vatrogasna brigada aerodroma je organizovala takozvani vodeni pozdrav, isprativši kapetana u penziju

  • 0
Delta Air Lines Airbus A330neo Team USA Foto: news.delta.com

Penzionisanje pilota uvek je bio povod za slavlje, a jedan kapetan iz američke avio-kompanije odlučio je da isto obeleži na poseban način.

Kapetanu Kitu Rosenkrancu koji je radio u Delta Air Lines od 1991. godine krajem februara došlo je vreme za penziju. Kako bi proslavio ovu životnu prekretnicu na svoj poslednji let, makar za komandama komercijalnog aviona, pilot je odlučio da pozove celu porodicu i prijatelje.

Tim povodom organizovao je specijalni čarter let ka Havajima, iznajmiviši ceo Airbus A330-900 za rodbinu, prijatelje ali i ranije penzionisane pilote koji su napustili avio-kompaniju tokom pandemije i nisu mogli da obeleže kraj radne karijere, piše sajt Paddle Your Own Kanoo.

Delta Air Lines Airbus A330neo Team USA Foto: news.delta.com
Njihov prevoz između Los Anđelesa (LAX) do aerodroma Kailua-Kona (KOA) na Havajima bio je Airbus A330-900 registracije N411DX. Reč je o posebno brendiranoj Team USA letelici koja 2021. godine prevozila američke sportiste na Olimpijske igre u Tokiju. U avionu koji može da preveze 281 putnika navodno je leteleo samo 100 ljudi te su imali znatno više prostora nego na redovnom letu.

Airbus A330neo je 27. februara stigao iz Dalasa u Los Anđeles, nakon čega je produžio put ka Havajima. Specijalni čarter let između Los Anđelesa i Kona imao je kod DL8871, pokazuju podaci servisa za praćenje letova FlightRadar24.

Već sledećeg dana, avion se vratio u Los Anđeles što je ujedno bio i poslednji let Kita Rosenkranca. Nakon sletanja u Kaliforniju, vatrogasna brigada aerodroma je organizovala tradicionalni tzv. vodeni pozdrav, isprativši kapetana u penziju, prenosi Paddle Your Own Kanoo.

Koliko je iznajmljivanje aviona za ovu specijanu priliku koštalo nije poznato. Okvirna cena ACMI (wet lease) najma A330 kreće se u rasponu od 7 do 10 hiljada dolara po blok satu naleta, naravno sto je najam duži ti je cena po satu niža.

(Aero.rs)

Video: Posao na 11.000 metara: Kabinska posada Air Serbia na letu Beograd -Pariz

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>