• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Medical emergency sa srećnim krajem: Beba rođena u avionu, porođaj vodio doktor koji je bio među putnicima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Avion kompanije Wizz Air je zbog hitnog medicinskog slučaja morao da prekine let i umesto na aerodrom Luton - sleti u Brindizi

  • 0
Wizz Air Salinger Igor

Airbus A321 kompanije Wizz Air registarske oznake G-WUKW (serijski broj 11547) na letu W95170 sa aerodroma u Amanu (AMM) - Jordan do londonskog aerodroma Luton (LTN) preusmeren je na italijanski aerodrom Brindizi (BDS) - zbog porođaja!

Doktor Hasan Kan, koji inače radi u bolnici Basildon u Eseksu i ima iskustva u neonatologiji, porodio je ženu (38) iz Jordana koja je tokom leta u subotu, 8. marta ujutro, u samom avionu rodila zdravu devojčicu. 

Kan (28) se vraćao sa odmora u Jordanu kada ga je iznenadio poziv preko razglasa u avionu: kapetan vazduhoplova tražio je doktora. Pred pilotskom kabinom ležala je žena kojoj je već pukao vodenjak.

"Rekao sam kabinskom osoblju šta mi je potrebno od opreme, uključujući masku za kiseonik, stetoskop i pean koji će mi pomoći pri presecanju pupčane vrpce", izjavio je doktor Kan.

"Morao sam da je pre svega smirim uz pomoć prevodioca, jer je njeno znanje engleskog jezika bilo minimalno. Porođaj je krenuo pre vremena, žena je bila u sedmom mesecu, ali je rodila potpuno zdravu devojčicu. Bila je malo plava u licu, ali je to zbog velikog stresa porodilje. Ljudi su mi govorili kako je u pitanju nešto čudesno. Shvatio sam važnost svega tek kad se sve završilo", rekao je on BBC-ju.

Kabinsko osoblje kasnije je saopštilo doktoru da je beba rođena u subotu u 04:00 ujutro - tek 75. dete rođeno na komercijalnom letu. Odakle im ovaj podatak i koliko je tačan Aero.rs nije useo da proveri ali je zanimljivo da koliko smo uspeli da saznamo datira iz sredine prošle godine tako da je sada broj sigurno veći.

imajući u vidu hitan medicinski slučaj ili medical emergency, let Wizz Aira je preusmeren na aerodrom Brindizi u Južnoj Italiji, a doktor se u šali požalio da će zbog toga zakasniti na smenu.

Interesantno je da je samo 15 dana pre toga, takođe u avionu, rođena zdrava beba, ovaj put u vazduhoplovu kompanije VietJet na letu sa aerodroma Tajpej (TPE) za aerodrom Bankok (BKK).

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Jakarin Sararnrakskul (@drjakarin)

Kapetan Džakarin Sararnraksul, koji ima 18 godina pilotskog iskustva, morao je tokom leta da porodi ženu koja je rodila zdravog dečaka na visini od nekoliko hiljada metara. Kada ga je posada obavestila da se žena porađa u toaletu aviona, prepustio je komande koleginici, prvom oficiru i, znajući da nema vremena da se vrati na polazni aerodrom ili da preusmeri avion, odlučio je da porodi putnicu.

Po sletanju na aerodrom u glavnom gradu Tajlanda, kapetan se slikao sa bebom koju je doneo na svet i napisao: "Imam 18 godina iskustva u letenju, ali sad sam upravo porodio jednu bebu". Novorođenče je u medijima dobio nadimak Sky Baby (Beba neba), prenosi South China Morning Post.

(Aero.rs)

Video: Pariz Šarl de Gol aerodrom (CDG)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>