• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avionu otpao deo, nisu ni znali donsletanja: Incidenti sa Boeing 737 postaju svakodnevni

Vreme čitanja: oko 1 min.

United Airlines je kasnije saopštio da nije bilo nikakve vanredne situacije i da je nedostatak jednog spoljnog panela otkriven po parkiramju aviona na gejt

  • 0

Avionu Boeing 737 avio-kompanije United Airlines na današnjem letu UA433 između San Franciska (SFO) i Medforda (MFR) otpao je deo, ali se avion bezbedno prizemio, bez posledaca po posadu i putnike.

United Airlines je kasnije saopštio da nije bilo nikakve vanredne situacije i da je "nedostatak jednog spoljnog panela otkriven po parkiranju aviona na gejt"

Fotografije obvljene na društvenim mrežama prikazuju da nedostaje deo oplate aviona. Prvobitno je objljena informacija da je u pitanju deo sa tzv. vođice zakrilaca, dela koji služi pri izvlačenju aerodinamičkih površina pri sletanju i poletanju. Naknadne fotografije i informacije pokazale su da je u pitanju ipak deo oplate sa donjeg dela trupa, u blizini kućišta stajnog trapa.

U pitanju je avion star 25 godina, Boeing 737-800 registarske oznake N26226 koji je prodat nov Continental Airlinesu, da bi od 2011. bio u floti United Airlinesa

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 777

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>