• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preliminarni rezultati Air Serbia: Profit 40,5 miliona evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema preliminarnim rezultatima zabeležen je prihod od 627,9 miliona evra, premašivši pola milijarde evra prihoda po prvi put od 2013. godine, od kada kompanija posluje pod sadašnjim imenom

  • 0

Air Serbia (JU) saopštila je danas da je u 2023. godini prema preliminarnim rezultatima, ostvarila rekordni profit od 40,5 miliona evra i to "zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i prevezenih putnika, kao i efikasnom poslovanju"

Na taj način, "srpska nacionalna avio-kompanija je nastavila sa pozitivnim trendom poslovanja i praktično zabeležila dvostruko veći profit u poređenju sa prethodnom godinom, oba puta bez ijednog evra državnih subvencija", navodi se u saopštenju.

air serbia Salinger Igor
Prema preliminarnim rezultatima zabeležen je prihod od 627,9 miliona evra, premašivši pola milijarde evra prihoda po prvi put od 2013. godine, od kada kompanija posluje pod sadašnjim imenom.

"Air Serbia je prošle godine značajno porasla u odnosu na poslednju pretpandemijsku 2019. godinu. Ta godina ostaje u istoriji, a novu istoriju pišemo sada" kaže generalni direktor Jirži Marek i dodaje:

"U redovnom i čarter saobraćaju prevezli smo ukupno 4,19 miliona putnika, što je treći najbolji rezultat u istoriji kompanije dugoj skoro 97 godina, dok je udeo transfernih porastao je na 40 odsto, sa 35 odsto u 2022. godini"

A330 Salinger Igor
U narednim nedeljama i mesecima, planirano je proširivanje flote Air Serbia, pre svega kada je reč o regionalnim avionima ATR 72-600, ali i novim avionima za dugolinijski saobraćaj erbas A330-200, koji bi trebalo da doprinesu jačanju tog vida saobraćaja i daljoj ekspanziji, saopšteno je iz Air Serbia.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Posao na 11.000 metara: Kabinska posada Air Serbia na letu Beograd -Pariz

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>