• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Putnici obavešteni da su možda žrtve zločina: FBI istražuje nesreću na letu 1282

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nekoliko svedoka, uključujući pilota i druge članove posade, već je saslušano od strane Ministarstva pravosuđa

  • 0
NTSB-Boeing Foto: Tanjuh/AP/Lindsey Wasson

Dok Boeing i Alaska Airlines odbacuju odgovornost i prebacuju krivicu s jednih na druge za incident od 5. januara 2024, o čemu je portal Aero.rs pisao, pažnja javnosti ponovo se usmerava na putnike, na način koji proizvođaču aviona nikako ne ide u prilog.

Federalni istražni biro (Federal Bureau of Investigation - FBI) pokrenuo je istragu o januarskom incidentu u kom samo pukom srećom nije bilo poginulih i u komunikaciji je sa putnicima sa leta 1282, uz objašnjenje da su možda bili žrtve zločina.

Portal Simple Flying citira dnevni list Sietl Tajms (Seattle Times), koji navodi da je jedan od putnika sa spornog leta dobio pismo od strane specijaliste FBI-ja za podršku žrtvama:

“Kao specijalista za podršku žrtvama pri ogranku FBI-ja u Sijetlu, kontaktiram vas zato što smo vas identifikovali kao moguću žrtvu zločina. Slučaj je trenutno pod istragom Federalnog istražnog biroa. Kriminalistička istraga može trajati dugo i iz nekoliko razloga vas ne možemo izveštavati o napretku u istrazi u ovom trenutku.”

Veruje se da je nekoliko svedoka, uključujući pilota i druge članove posade, već saslušano od strane Ministarstva pravosuđa, a jedan od advokata koji zastupa neke od putnika smatra da bi i FBI mogao da ispita putnike sa umalo kobnog leta.

Reputacija Boeinga ozbiljno je uzdrmana događajima u proteklih nekoliko meseci, ne samo incidentom na avionu Alaska Airlinesa, već i izveštajima o bezbednosnim propustima u proizvodnji još nekoliko vazduhoplova koji su u sastavu flota više kompanija.

Situacija bi mogla i dodatno da se komplikuje nakon medijskih izveštaja da američko Ministarstvo pravosuđa proverava da li je Boeing ispoštovao nagodbu vezanu za kobne tragedije dva aviona 737 MAX o kojima je Aero.rs takođe pisao.

Boeing je prihvatio nagodbu sa porodicama poginulih putnika u ukupnom iznosu od 2.5 milijardi dolara, a incident na letu 1282 desio se samo dva dana pre nego što je istekao krajnji rok za ispunjenje nagodbe.

(Aero.rs)

Video: Sletanje i poletanje aviona Boeing 707 izraelskog vazduhoplovstva: Re'em u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>