• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraj jedne epohe: Obavljeni poslednji letovi za Deutche Post, od sada pisma u Nemačkoj putuju samo kopnom

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U vreme klimatskih promena, upotreba aviona za transport pisama unutar Nemačke ne može biti opravdana. Pisma će ubuduće biti prevožene autoputevima

  • 0

Deutsche Post je prestala da koristi domaće letove za transport pisama unutar Nemačke nakon skoro 63 godine. Poslednji avion sa poštom krenuo je rano jutros iz Berlina za Štutgart. Neposredno pre toga poleteli su avioni iz Hanovera, Minhena i Štutgarta. Ukupno su prevezli 1,5 miliona pisama teških 53 tone.

Prema zvaničnom saopštenju nemačke pošte, ovakva odluka doneta je zbog "smanjenja troškova i smanjenja ugljeničnog otiska kompanije za 80 odsto".

Deutsche Post je za transport pisama između severa i juga Nemačke koristio avione kompanija Eurowings i Tui Fly, koji su u noćnim satima leteli između Štutgarta i Berlina, Hanovera i Minhena i Hanovera i Štutgarta, precizira Toronto News.

"U vreme klimatskih promena, upotreba aviona za transport pisama unutar Nemačke ne može biti opravdana", rekao je Mark Hitschfeld, operativni direktor matične kompanije DHL Grupe u nemačkom sektoru pošte i pošiljki. Pisma će ubuduće biti prevožena autoputevima, odlučila je kompanija.

Deutsche Post trenutno ima zakonsku obavezu da u roku od 24 sata dostavi 80% pisama sa jedne na drugu adresu u Nemačkoj. Prema novom nacrtu zakona koji čeka na usvajanje u Bundestagu (nemačkom parlamentu) rokovi će biti relaksirani, pa će pošta morati da dostavi 95% pošiljki u roku od 72 sata.

Nemački domaći poštanski letovi počeli su u septembru 1961. godine. Obim pošte koja se prevozi vazduhom, tako i broj destinacija koje su služene, drastično su opali od sredine devedesetih godina.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 777

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>